[Mass Effect 2] Kod Cerberus z drugiej ręki

Ostatni post: 02-12-2010 22:29, autor: GrafPL. Odpowiedzi: 5.
Strona 1 z 1 (6 pozycje)
Rozmieść posty: Wstecz Dalej
  • 02-09-2010 23:02

• GrafPL
    • Brak oceny
    • Data dołączenia02-10-2010
    • Posty2
    • Punkty25

[Mass Effect 2] Kod Cerberus z drugiej ręki

Otóż na allegro odkupiłem gre mass effect 2,ale delikwent wykorzystał już swój kod cerberus. Czy jest możliwość kupna takowego kodu, a jeśli tak to ile by on kosztował ?

• Punkty za posty: 20
  • 02-09-2010 23:35 W odpowiedzi na

• Havoc
    • Top 10 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia05-22-2008
    • Ząbki
    • Posty956
    • Punkty6 965

Re: Kod Cerberus - można go gdzieś kupić ?

Hmmm może coś takiego:
    http://www.gram.pl/sk1_9Q7qHe2_Punkty_Bioware_1600_pkt.html
    Co do Mass Effect 2 piszą, że szczegóły wkrótce, ale wydaje mi się, że Kod Cerberus będzie można za to nabyć.

Na przyszłość radzę nie kupować gier EA z drugiej ręki.

Regulamin forum - jeżeli Twój temat/post nie spełnia jego wymogów, licz się z brakiem odpowiedzi, bądź usunięciem czy też zamknięciem tematu/posta nawet bez powiadomienia.

• Punkty za posty: 10
  • 02-10-2010 20:07 W odpowiedzi na

• SoMsIaD_72
    • Brak oceny
    • Data dołączenia01-03-2010
    • Posty1
    • Punkty5

Re: [Mass Effect 2] Kod Cerberus z drugiej ręki

Kod Cerberusa to wg mnie mniejszy problem. Pytanie, czy gość, od którego odkupiłeś "Masssa" zrejestrował się również na stronie "social.bioware"?? 1. Jeżeli tak - to chyba masz problem (nie sprawdzałem, czy jest możliwość zarejestrowania swojego konta bez posiadania "dziewiczego produktu" bioware?.... Jeżeli tak to patrz pkt.2) 2. Jeżeli nie - to zarejestruj grę na stronie bioware. Kiedy będziesz posiadał u nich swoje konto (i zarejestrowanego MassEffect2) to powinieneś mieć dostęp do czegoś takiego: http://img638.imageshack.us/img638/4792/masseffectcerbrusspoint.jpg (wtedy "wystarczy" tylko zakupić 1200punktów i możesz pobrać całego Cerberusa) Potwierdzam "przedmówcę" - kupowanie produktów EA wiąże się z dużym ryzykiem (tam wiele rzeczy zależy od rejestracji w internecie) :(
    Zaklasyfikowane jako:
    • Punkty za posty: 5
  • 02-10-2010 23:30 W odpowiedzi na

Re: [Mass Effect 2] Kod Cerberus z drugiej ręki

Kod Cerberus kosztuje 15 dolców czyli około 50zł więc jeśli za grę zapłaciłeś 50 zł to ci się opłaca kupić ten kod, jeśli zapłaciłeś około 70 zł bądź więcej to polecam gre sprzedać na allegro i iść do sklepu i kupić nową zafoliowaną, a gierka warta każdej kasy.

Aha zapytaj gościa czy wyrejestrował gre z Bioware Social Network jeśli tak to możej ją tam zarejestrować ale bez cerberusa, i zapytaj czy grę rejestrował w ea store, bo jak zarejestrował to:

1. może sobie on ją pobrać na dysk i w nią grać legalnie bo w świetle prawa on jest właścicielem.

2. ty jej nie zarejestrujesz na ea store i w tym momencie by wychodziło że masz ją nielegalnie, a jak jej nie będziesz mógł zarejestrować na ea store to przy rejestracji pojawi ci się błędny komunikat, będziesz mógł mieć problem z rejestracją na BSN bo z tego co mi się wydaje to konta są z integrowane z siecią EA.

P.S

Zrobiłeś fatalną transakcje, tak z ciekawości ile zapłaciłeś??

• 02-10-2010 23:45 W odpowiedzi na

Havoc:

Na przyszłość radzę nie kupować gier EA z drugiej ręki.

To jest taka forma dodatkowego zabezpieczenia ze strony EA, dlatego gry Electronic'ów kupuję tylko w sklepie, ponieważ dużą większość gier EA można dodatkowo zarejestrować w EA STORE, i legalnie pobierać potem na dysk, a gdzieś czytałem że sprzedawcy na allegro to wykożystują (na jakimś forum) i w tym momencie to działa jak pirat w pewnym sensie, bo jest brak wsparcia pomocy technicznej, bo kody są przypisane po rejestracji do konta.

• Punkty za posty: 10
  • 02-12-2010 22:29 W odpowiedzi na

• GrafPL
    • Brak oceny
    • Data dołączenia02-10-2010
    • Posty2
    • Punkty25

Kupiłem za 90zł, ale ziomek dał mi swoje konto na cerberusie. Więc hasło już zmienione i sam moge legalnie ściągnąć obecne dlc ( wrak normandii,zbroja cerberusa i  Zaeed)
Strona 1 z 1 (6 pozycje)