[Seria NFS] Pomysł na przyszłość.

Ostatni post: 03-27-2010 13:52, autor: batig25. Odpowiedzi: 7.
Strona 1 z 1 (8 pozycje)
Rozmieść posty: Wstecz Dalej
  • 01-28-2010 13:43

• maxflowro
    • Brak oceny
    • Data dołączenia01-28-2010
    • Posty1
    • Punkty25

[Seria NFS] Pomysł na przyszłość.

Witam wszystkich. W zasadzie to piszę ten tekst aby ludzie z EA zaczęli brać się do roboty bo to co w chwili obecnej prezentuje sobą  seria NFS jest porażką.. Wydaje się że za szybko chcecie wydawać nowe serie i robicie straszne buble... Przyklad? Undercover z zacinającą się grafiką. Ja rozumiem wszystko ale problem staje się poważny w momencie gdy płacę 130 zł za płytę to wymagam pełnej satysfakcji a nie zacinającej się grafiki. Przykto mi Panowie ale nie o to chodzi. Jestem fanem tej serii od momentu zagrania w NFS4 na PS. Od tamtej pory miałem wszytkie części Need for Speed i zawsze zachwalałem tą grę. No właśnie do momentu kiedy wyszedł Carbon. To był przełomowy moment bo od tamtego czasu nic ciekawego nie wydali. A jak już był świetny pomysł to spieprzyliście go niedbalstwem. A szkoda bo tak się klientów traci. Wyścigi torowe jak w przypadku ProStreet i Shift??  Dajcie spokój. Każdy pokochał NFS za klimat i sposób w jaki wciągał do swojego świata każdego gracza! Pościgi, tuning, walka z przeciwnikami i fabuła rodem z jakiejś gangsterki... Jakbym chciał zagrać na symulatorach wyścigowych to kupię sobie TOCE Grid i będę usatysfakcjonowany, a grając w NFS chcę czuć się dokładnie tak jak w serii Most Wanted. Czuć klimat, dobre fury, mnóstwo przeróbek, pościgi policyjne i w to wkomponowane fajne dupeczki itd itp. Nie wiem czy tylko ja to zauważyłem ale gdzie na forach nie wpiszę NFS to każdy, dosłownie KAŻDY tęskni za MW!!! Dlatego na pytanie jaki powinien być najnowszy hit, który podbije serca graczy, odpowiedź jest dość prosta. 

Po pierwsze musi to być połączenie MW z Undercover lub coś w tym stylu. Rozbudowana fabuła jest świetna bo wciąga. Samochody jak i grafika oczywiście z Shift'a  ponieważ jest świeża. Rozbudowane miasto i wiele wyścigów. W zasadzie w MW brakowało driftu. Dlatego wszystkie typy powinny się znaleźć w najnowszym produkcie. I przede wszystkim co jest najważniejsze!! NIE WYDAWAĆ NIEDOPRACOWANYCH GIER!! Nic nie irytuje bardziej niż wydane 200zł na grę z świetną fabułą a zacinającą się grafiką przy kompie który jest mocniejszy niż optymalne wymagania samej gry! I niech prace trwają nawet 3 lata nad wydaniem kolejnej części ale tylko pod warunkiem że faktycznie wyjdzie wam tak dopracowany hit jak Most Wanted! 

/ edit tytułu by Havoc
    Proponuję zapoznać się z regulaminem forum.

Zaklasyfikowane jako:
    • Punkty za posty: 25
  • 01-28-2010 14:30 W odpowiedzi na

• Havoc
    • Top 10 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia05-22-2008
    • Ząbki
    • Posty953
    • Punkty6 945

Re: co się u licha dzieje z serią NFS???

Witam. Ja również postanowiłem poszukać opinii na temat serii NFS i zdecydowana większość bardziej lubi Carbona niż Most Wanted (chociaż moją ulubioną częścią jest właśnie Most Wanted). Fakt, że Undercover nie wyszedł za dobrze jest powszechnie znany, ale NFS Shift odnosi sukcesy. Wiele osób docenia go bardziej od konkurencyjnego GRIDa.

Nigdy żadna gra nie podpasuje każdemu. Czasem lepiej jest zrobić Shifta, a czasem coś w stylu Undecovera. Każdy następny NFS będzie robiło inne studio (Criterion Games znane z serii Burnout), więc można bardzo wiele oczekiwać.

Regulamin forum - jeżeli Twój temat/post nie spełnia jego wymogów, licz się z brakiem odpowiedzi, bądź usunięciem czy też zamknięciem tematu/posta nawet bez powiadomienia.

• Punkty za posty: 5
  • 01-29-2010 11:06 W odpowiedzi na

• tgomola
    • Top 50 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia04-04-2009
    • Posty53
    • Punkty430

Re: [Seria NFS] Pomysł na przyszłość.

Problem z nowymi NFSami jest taki, że każdemu czegoś brakuje. Począwszy od Undergrounda, każda kolejna część to po prostu nieznacznie zmodyfikowany poprzednik, z innym miastem i fabułą. A to zamienią dzień w noc, a to dodadzą samochody muscle itp. Po co się męczyć, pieniądze ze sprzedaży i tak będą...

maxflowro:
    każdy, dosłownie KAŻDY tęskni za MW!!!

Ja nie tęsknię :P wierz mi lub nie, ale właśnie grając w Most Wanted kompletnie straciłem wiarę w tą serię. Jak pewnie zauważyłeś (czytając moją sygnaturkę :P), preferuję stare NFSy (1-6). Kiedy wyszły Undergroundy, miałem nadzieję, że to tylko jednorazowy wybryk w stylu NFS Porsche, a potem seria wróci do swych korzeni. Niestety, myliłem się.

Do MW podchodziłem już kilka razy, i zawsze, ale to ZAWSZE odinstalowywałem grę po 2-3 wyścigach. To, co mnie najbardziej irytuje, to paskudna grafika (tak jakby paleta barw ograniczała się do kolorów, które zwykle widzi się w sedesie - od żółtego do brązowego + mieszanina tychże. Przepraszam za porównanie), kretyńskie pościgi policyjne z rozwalaniem psów i brak policji w Quick Race i multi (to już jest przejaw niechlujstwa, niedbalstwa i olewatorstwa ze strony EA - po przejściu kariery nie ma co robić).

maxflowro:
    Dlatego na pytanie jaki powinien być najnowszy hit, który podbije serca graczy, odpowiedź jest dość prosta.

No właśnie nie jest prosta. Zdaję sobie sprawę, że mnóstwo graczy uwielbia NFSa za "wypasiony tuning" itd., ale istnieje też spora grupa ludzi, którzy chcieliby powrotu do PRAWDZIWYCH korzeni serii. Toteż gdyby to ode mnie zależało, zleciłbym studiom tworzenie dwóch serii NFS równolegle - klasycznej i "undergroundowej". Wszyscy byliby zadowoleni. A w grę w stylu MW zagrałbym tylko i wyłącznie wtedy, gdyby wprowadzono do niej zmiany, o których pisałem wyżej.

Natomiast zgadzam się z Tobą, że tworzenie symulatorów pod szyldem NFS to kompletna głupota. Takich gier jest na pęczki, rynek jest nimi przesycony. NFSy, bądź co bądź, zawsze się czymś wyróżniały.

• Punkty za posty: 10
  • 01-31-2010 20:55 W odpowiedzi na

• Promis
    • Top 150 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia10-08-2008
    • Posty19
    • Punkty180

Ja myślę że: 1. NFS powinien się wreszcie sprecyzować czy to będą wyścigi po legalnym torze czy Nielegalne wyścigi po mieście 2. NIECH WEZMĄ SIĘ PORZĄDNIE ZA TRYB ONLINE ( na Prostreecie nie ma nikogo, Undercower jest chyba tylko dla ozdoby menu, jedynie dobrze wspominam od Most Wanteda chociaż i tak coś mu brakowało ALE BYŁ I DZIAŁAŁ) 3. Niech zrezygnują z wydawania kasy na aktorów by nie robili szopki(jak w przypadku Undercover gdzie wydali znaczną większość kasy na aktorów), nie grałem w Shifta ale pewno ich niema(podobnie jak fabuły). Jeśli już miała by być fabuła niech zrobią jak w przypadku Prostreeta. 4. Niech do końca dopracują (W Shifcie jest dobra tylko jedna kamera z kokpitu) 5. Niech wymyślą coś własnego (mam na myśli Shifta, ponieważ jest GRID, który jest ok. 1 rok na rynku. Co prawda ma odrobinę gorszą grafikę ale jest dopracowany i większość kamer jest dobrze zrobionych. Jako iż GRID jest dłużej na rynku jest tańszy co bardziej skłania część graczy do niego. Osobiście wole GRIDa) Ale mam nadzieje szczególnie jak następną część robi Criterion Games znany z Burnouta, którego uwielbiam, gram w tą serie od części 3: Takedown i na żadnej części sie nie zawiodłem (1 i 2 pomijając). Tak więc mam nadzieję że Criterion Games podniesie na nogi NFS. Pozdro
  • 02-04-2010 16:26 W odpowiedzi na

• Grinczar
    • Top 500 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia01-31-2010
    • Posty8
    • Punkty70

Jak kolega już wspomniał wyżej - przede wszystkim NFS powinien się sprecyzować. Teraz na sam tytuł NFS wiadomo, że będą to wyścigi i nic poza tym. Kiedyś od razu na myśl przychodziły nielegalne wozy, policja, świetna grywalność itd. Ale odkąd powstał Undeground zaczęło każdemu czegoś brakować, dlatego też powstało tyle wojen forumowych, która pozycja wśród całej serii jest najlepsza. Problem tkwi w tym, iż EA nie dopracowuje jednej ze swoich najlepszych marek, a co za tym idzie - traci. Jedynie marketing ich ratuje, bo inaczej sprzedaż tytułów ostatnich kilku lat byłaby drastycznie mała.

Według mnie NFS powinien mieć klimat z Most Wanted, tuning z Underground 2, fabułę i świeżość, której na razie brak. I to "coś", dzięki czemu, mówiąc NFS każdy wiedziałby o co chodzi, jak kiedyś. Przykład? Jeżeli teraz mówię "Burnout" wszyscy z was wiedzą, że to głównie rozwałka, niesamowite prędkości i świetna jazda. Chciałbym, żeby tak samo było z NFS.
  • 03-09-2010 16:37 W odpowiedzi na

• Ruscin
    • Top 500 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia03-01-2010
    • Posty7
    • Punkty80

Ja nie zawodłem się na żadnym NFS tylko ProStreet był trochę nie dopracowany a SHIFT to totalna porażka

najbardziej podobał mi sie Carbon i Most Wanted ale undercover czy undeground były też fajne co prawda tryb online jest do bani ale da sie grać a co do undercovera to grafika byla troche zrypana trzeba przyznać

• 03-23-2010 9:53 W odpowiedzi na

Uważam, że moderatorzy powinni założyć mini portal lub forum na którym piszemy swoje pomysły.

Co do tematu to mam kilka propozycji nazw NFS'ów.Oto one:

-Need for Speed Full Racing -gra w której się gra w internecie(tylko)

-Need for Speed Most Wanted 2 -przydałaby się nowa gra z lepszymi ustawieniami o mniej więcej tych samych wymaganiach

-Need for Speed Unlimited -z ekstra samochodami, motorami

-Need for Speed Future -z samochodami przyszłości

-Need for Speed Police -gra w której nie jesteś piratem drogowym tylko policją (na początku filmik:Cross wybaczy ci wszystko jeśli zdradzisz swoich chłopców i wpakujesz Razora do więzienia)

Poza tym przydałaby się krzyżówka MW i U2.

• 03-27-2010 13:52 W odpowiedzi na

• batig25
    • Brak oceny
    • Data dołączenia03-27-2010
    • Posty3
    • Punkty25

ludzie ocząśnijscie się, jest XI wiek, nfs słynie z wyścigów samochodowych z dodatkiem fabuły. NFS potrzeba jest gra któa będzie kontynuacją shift'a czyli muszą naciskać na realizm z małym dodatkiem arcade a nie jakieś durne tuningi i np w którym lamgorgini nie przypomona lambo tylko jakąs zabawkę w 15 kolarach i 100 naklejkach..  fani samochodówek kupują kierownice u wymagają żeby na tej kierownicy jezdziło się jak samochodem + elementy jakiejś rozgrywki i zabawy. ot to jest przepis na sukces nfs. 

Strona 1 z 1 (8 pozycje)