Problem z nowymi NFSami jest taki, że każdemu czegoś brakuje. Począwszy od Undergrounda, każda kolejna część to po prostu nieznacznie zmodyfikowany poprzednik, z innym miastem i fabułą. A to zamienią dzień w noc, a to dodadzą samochody muscle itp. Po co się męczyć, pieniądze ze sprzedaży i tak będą...
maxflowro:każdy, dosłownie KAŻDY tęskni za MW!!!
Ja nie tęsknię :P wierz mi lub nie, ale właśnie grając w Most Wanted kompletnie straciłem wiarę w tą serię. Jak pewnie zauważyłeś (czytając moją sygnaturkę :P), preferuję stare NFSy (1-6). Kiedy wyszły Undergroundy, miałem nadzieję, że to tylko jednorazowy wybryk w stylu NFS Porsche, a potem seria wróci do swych korzeni. Niestety, myliłem się.
Do MW podchodziłem już kilka razy, i zawsze, ale to ZAWSZE odinstalowywałem grę po 2-3 wyścigach. To, co mnie najbardziej irytuje, to paskudna grafika (tak jakby paleta barw ograniczała się do kolorów, które zwykle widzi się w sedesie - od żółtego do brązowego + mieszanina tychże. Przepraszam za porównanie), kretyńskie pościgi policyjne z rozwalaniem psów i brak policji w Quick Race i multi (to już jest przejaw niechlujstwa, niedbalstwa i olewatorstwa ze strony EA - po przejściu kariery nie ma co robić).
maxflowro:Dlatego na pytanie jaki powinien być najnowszy hit, który podbije serca graczy, odpowiedź jest dość prosta.
No właśnie nie jest prosta. Zdaję sobie sprawę, że mnóstwo graczy uwielbia NFSa za "wypasiony tuning" itd., ale istnieje też spora grupa ludzi, którzy chcieliby powrotu do PRAWDZIWYCH korzeni serii. Toteż gdyby to ode mnie zależało, zleciłbym studiom tworzenie dwóch serii NFS równolegle - klasycznej i "undergroundowej". Wszyscy byliby zadowoleni. A w grę w stylu MW zagrałbym tylko i wyłącznie wtedy, gdyby wprowadzono do niej zmiany, o których pisałem wyżej.
Natomiast zgadzam się z Tobą, że tworzenie symulatorów pod szyldem NFS to kompletna głupota. Takich gier jest na pęczki, rynek jest nimi przesycony. NFSy, bądź co bądź, zawsze się czymś wyróżniały.
Kupione TNFS:SE i NFS Collection (2SE - HP2). I leję na Undergroundy :]