[Mass Effect 2] Pierwsze opinie ....

Ostatni post: 04-07-2010 11:02, autor: PatriX_PL. Odpowiedzi: 26.
Strona 1 z 2 (27 pozycje) 1 2 Dalej >
Rozmieść posty: Wstecz Dalej
  • 01-28-2010 12:50

• Perkoz_1
    • Top 500 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia01-28-2010
    • Posty6
    • Punkty60

[Mass Effect 2] Pierwsze opinie ....

... po około 6 godzinach grania. Ogolnie bardzo a bardzo pozytywne. Nie przesadzono z szumem medialnym przed premierą. I tak: - zawiązanie fabuły - znakomite. Katastrofa Normandy 1 i reanimacja mojej Pani Komandor wkręca od samego początku; - pierwsze kroki i pierwsza misja - trudno się przyzwyczaić do innego interfejsu i sterowania niż w ME1.Jeszcze trudniej pogodzić się ze świadomością bycia na usługach Cerberusa. Ale do czasu... - .... dopóki nie objęło się dowództwa nad Normandy 2 i nie poznało się tego luksusu i nowej technologii oraz swojej załogi ( szczególnie dużo do myslenia daje dialog z taką jedna panią inżynier ;=)); - misja na miejscu katastrofy Normandy 1 - smutna. Smutek potęgują jeszcze te wstawki - retrospekcje; - piękno universum ME2 zaczynamy poznawać już na Omedze. Szkoda tylko, że widok asari przypomina nam o Liarze. Co prawda Człowiek Iluzja puścił troszkę farby odnośnie losów Liary i okazuje się,że niebieska biotyczka żyje i co dziwne jest na usługach jakiegoś handlarza cieni. Przeszukałem całego neta i nie mogę nigdzie znaleźć jakichkolwiek przecieków dotyczących tego, czy spotkam w ME2 moją największą miłośc czyli Liarę; - grafika w grze - lepiej niż w ME1 ale bez fajerwerków jakich można się było spodziewać. Może to i dobrze bo cieszyć się tą grą mogą też i ci którzy mają słabsze maszyny. U mnie ME2 idzie na notebooku ASUS K50AB i na grafice ATI Mobility Radeon HD 4570 pod Windowsem 7 na full detalach. I idzie bez zaciachów. W ogóle ME2 wydaje mi się stabilniejszą grą niż ME1. Takie są moje pierwsze wrażenia. Zapraszam do rozwijania tego wątku.
    • Punkty za posty: 20
  • 01-28-2010 13:55 W odpowiedzi na

• Skie322
    • Brak oceny
    • Posty1
    • Punkty15

Re: Mass Effect 2 - pierwsze opinie ....

Witaj, masz wersje pudełkową, czy elektroniczną z EA Store? Tzn. czy faktycznie musze czekać do jutra (wbrew obietnicom EA: kup wersje elektroniczną, zagraj pierwszy!)...

Jeśli Ty, lub ktos inny kupił wersje Digital Deluxe - otrzymaliście już kody do Cerberusa i DLC?

• Punkty za posty: 15
  • 01-28-2010 14:15 W odpowiedzi na

• Perkoz_1
    • Top 500 – największy wkład w forum
    • Posty6
    • Punkty60

Mam z preorderu wersję pudełkową kupioną na gram.pl którą kurier przywiózł mi przedwczoraj czyli we wtorek w południe. Tak więc byłem mile zaskoczony ( toż to aż 4 dni przed premierą). Jest to zwykła wersja a nie Deluxe ale dodatkowe bonusy na Cerberusie są ( mam już je zainstalowane) oraz dodatkowo 2 bonusy od gram.pl za kupno w preorderze a także bonus w postaci Zbroi Krwawego Smoka za Dragon Age !!!. Wychodzi na to, że tym razem "pudełkowcy" ( przynajmniej co poniektórzy) mieli prawdziwego preordera a ci co się nabrali na preorder z EA Store muszą czekać co do sekundy na oficjalną premierę w/g czasu jakiegoś tam. Współczuję i pozdrawiam.

PS. Gra warta czekania. I na pocieszenie dodam, że ja taki ból miałem w preorderze przy Mass Effect 1. Zawalili w CD Projekt z pakowaniem i kurierem i swojego preordera miałem prawie po tygodniu od czasu gdy on sobie leżał na półkach w EMPiK-u i MediaMarkt. Na dodatek okazało się, że moja karta grafiki w byłym moim komputerze nie obsłuży mi tej gry i w ogóle widziałem czarny ekran i musiałem dodatkowo wybulić ponad 500 zł. na kartę. tak więc miałem opóźnione i drogie granie.Ale warto było. ME1 przeszedłem już 2 razy. I zachowałem zapisane stany gry, dzięki temu w ME 2 gram postacią z ME1. Rewelacja.

• Punkty za posty: 5
  • 01-29-2010 19:48 W odpowiedzi na

• Koliblank
    • Brak oceny
    • Data dołączenia11-06-2009
    • Posty5
    • Punkty25

Tez czekam na kody do sieci Cerberus od EA i jak narazie nic nie widac, napisalem nawet do supportu czy dostane i kiedy to bedzie ale narazie zero odzwewu, mam nadzieje ze nie oszukaja i juz niebawel (czyt. jeszcze dzis) kody zostana przyslane

• 01-29-2010 20:01 W odpowiedzi na

Re: [Mass Effect 2] Pierwsze opinie ....

Ja już miałem okazje zakończyć ME2, z misjami pobocznymi zajęło mi to 28 h, i muszę przyznać że dobrze się bawiłem, niestety okazje pograć miałem tylko wersje anglo-języczną, więc drugą grę przedję już w naszym ojczystym języku co mnie bardzo cieszy, nie żałuję zakupu, i pewnie przejdę ją jeszcze wiele razy - zbyt wiele jest możliwości jej przejścia, polecam wszystkim nie ma co GRA ROKU!:)

P.S - widać wkład EA w grze, otwieranie drzwi i wszelkiego rodzaju włazów =ma taki sam system co w Dead Space, rozwiązanie świetne:)

• Punkty za posty: 10
  • 01-29-2010 21:09 W odpowiedzi na

• Koliblank
    • Brak oceny
    • Posty5
    • Punkty25

to fajnie ze prawdopodobnie ukonczyles ale duzo osob przejmuje sie tym ze EA jak zwykle opoznia sie z wysylka kodow do swych DDE co jest juz denerwujacem bo to samo bylo np. przy DAO

• 01-29-2010 21:30 W odpowiedzi na

Najpierw EA narobiło mi ogromnego apetytu na ten tytuł, teraz Wy go nieustannie zachwalacie... A wasz uniżony moderator w Mass Effect 2 zagra zapewne dopiero w poniedziałek lub we wtorek. Szczerze powiedziawszy - nie mogę się doczekać! ;)

• Punkty za posty: 20
  • 01-29-2010 21:41 W odpowiedzi na

• Koliblank
    • Brak oceny
    • Posty5
    • Punkty25

no nic widze ze nie pozostalo mi nic innego jak zakupic kod do sieci Cerberus... ja dziekuje za takie cos...

zeby kupowac cos co miales dostac z darmo od EA... nic sie nie zmienilo

• 01-29-2010 22:01 W odpowiedzi na

• TapionPL
    • Brak oceny
    • Data dołączenia01-29-2010
    • Posty5
    • Punkty40

Ja pewnie dopiero za tydzień lub więcej. Będę chyba zmuszony do sprowadzenia jej z Anglii. Bo nie mam nerwów grać w polskiej wersji i słuchać pana lektora z tvp1 oraz innych żenująco kiepskich "występów" polskich aktorów. Czemu zablokowano u Nas oryginalna wersję językową?!
  • 01-29-2010 23:05 W odpowiedzi na

Lukasz Gorski1:

Najpierw EA narobiło mi ogromnego apetytu na ten tytuł, teraz Wy go nieustannie zachwalacie... A wasz uniżony moderator w Mass Effect 2 zagra zapewne dopiero w poniedziałek lub we wtorek. Szczerze powiedziawszy - nie mogę się doczekać! ;)

Nie chodzi o to , że zachwalamy, chodzi o to jak jest naprawdę, ale ja niestety muszę przyznać moje rozczarownie do wersji PL, chodzi o Sheparda zmiana dubbingu głownego bohatera z Marcina Dorocińskiego na łukasza Nowickiego mnie torchę zniesmaczył, na szczęście większości postaci pozostawiono nam dobrze znane głosy z pierwszego ME i spokój:) Wykorzystanie stanu gry z pierwszej części jest najlepszym wyborem jakie BW i EA mogły dokonać, wszelakie decyzje, pierdoły, oraz kasa która na początku na pomaga strasznie to jest to! Już mi tylko czekać na ME3 :D w razie pytań i problemów postram się odpowiedzieć ( jeżeli ktoś potrzebuje pomocy) ;)

• Punkty za posty: 15
  • 01-29-2010 23:17 W odpowiedzi na

• Koliblank
    • Brak oceny
    • Posty5
    • Punkty25

no ja mam problem :

a dokladnie z tym ze nie wiem kiedy EA wysle obiecany kod sieci Cerberus oraz kody na reszte dodatkow ktore mielismy otrzymac po zakupie Digital Deluxe Edition, za ktory zaplacilem, a nie usmiecha mi sie by wydac oprocz 168 zl. jeszcze okolo 45 za kod ktory i tak mialem dostac w cenie Digital Deluxe Edition z EA Store (oraz ktory nie da mi mozliwosci posiadania exclusive items).

Ale jak widac zero odzewu z ich strony

a teraz nie moge kontynuowac gry poniewaz przyznaje sie ze mialem pirata z aktywowanymi DLC (ktore mozesz dostac np. w DDE z EAStore) a teraz mam juz oryginal ale bez tych dodatkow savy mi nie dzialaja stad moje rozczarowanie (po raz ktorys) i zlosc ze placisz za cos czegos niedostajesz

• 01-30-2010 12:00 W odpowiedzi na

• gurumniejszy
    • Brak oceny
    • Data dołączenia11-03-2009
    • Warszawa
    • Posty2
    • Punkty20

Witam! Mam pytanie: Jak to jest z tym bonusem, który był obiecany przy zakupie preordera w sklepie gram .pl. chodzi mianowicie o specjalną zbroję: "Terminus Assault Armor" oraz karabin: "M-490 Blackstorm". Przeszedłem już około 30% gry i nie natknąłem się na żaden z tych przedmiotów. A szczerze mówiąc myślałem, że będą dostępne od początku. jeżeli ktoś orientuje się w tej kwestii to bardzo proszę o wyjaśnienie.
  • 01-30-2010 12:11 W odpowiedzi na

Jeżeli sprawa wygląda podobnie jak w przypadku gry Dragon Age, musisz wpisać kody na te "dodatki" w odpowiednim miejscu na stronie http://social.bioware.com . Wtedy będziesz mógł je dograć do Mass Effecta 2.

Instrukcję, w której znajdziesz informacje, jak należy uaktywnić dodatki powinieneś znaleźć w pudełku z grą.

• 01-30-2010 12:32 W odpowiedzi na

• gurumniejszy
    • Brak oceny
    • Data dołączenia11-03-2009
    • Warszawa
    • Posty2
    • Punkty20

Niestety w pudełku ani w instrukcji gry nic na ten temat nie ma. Ja zakupiłem grę w pre-orderze sklepu gram.pl z opcją odbioru osobistego w sklepie gram.pl ( metro Centrum) i opłatą na miejscu. Grę odebrałem 26.01. Teraz (wedle instrukcji) chcę ściągnąć klucz na dodatkowe dlc czyli: Zbroję oraz karabin. Opcja ściągnięcia powiniena się znajdować na stronie gram.pl. w zakładce "Moje Zamówienia" przy danym zamówieniu. Niestety po ściągnięciu okazuje się, iż plik ma rozmiar 0 bajtów i jest pusty. Mam zatem pytanie: Jak mam aktywować ową dodatkową zawartość. Bardzo proszę o pomoc.
  • 01-30-2010 13:08 W odpowiedzi na

Musisz zatem skontaktować się z pomocą techniczną gram.pl ;-)

Strona 1 z 2 (27 pozycje) 1 2 Dalej >