[FIFA.10] Problemy ze sterowaniem (temat zbiorczy)

Ostatni post: 03-15-2010 18:10, autor: Pex94PL. Odpowiedzi: 8.
Strona 1 z 1 (9 pozycje)
Rozmieść posty: Wstecz Dalej
  • 11-27-2009 18:42

• s1ssoko
    • Top 500 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia02-20-2009
    • Posty5
    • Punkty15

[FIFA.10] Problemy ze sterowaniem (temat zbiorczy)

Witam, Posiadam pada Logitech Chillstream Gamepad PS3. Używam go na PC. Wszystko działa w najlepszym porządku jednak nie działą jedynie prawa gałka analogowa (drążek triców). Proszę o pomoc, co zrobić by analog działał w FIFA 10 na PC. ;)

Do tego nie działa mi przełączanie na bramkarza (naciśnięcie prawidłego analogu), przez co gra staje się całkowicie niegrywalna. W innych grach jest wszystko w porządku. Bardzo proszę o szybką pomoc! Chodzi o ten model: http://bigmacky.files.wordpress.com/2008/03/2b.jpg

• Punkty za posty: 15
  • 11-27-2009 22:38 W odpowiedzi na

Re: [FIFA.10] Problemy ze sterowaniem (temat zbiorczy)

Ja mam z goła inny problem otóż jak miałem FIFA 09 to mogłem sobie na padzie zmieniać nastawienie drużyny czy coś podobnego czyli KA, GS, WZ i tęż w obronie pressing itp teraz w FIFA 10 niestety nie wiem jak to ustawić. Sądzilem, ze jest to nastawienie zespołu, przypisalem do przycisk na padzie tak jak miałem to zrobione wcześniej w 09 , ale pokazują mi sie tylko jakieś małe kreseczki i trójkąciki żółte/szare Ma ktoś pojęcie jak to naprawić? Za odpowiedzi z góry dziękuję.

• Punkty za posty: 10
  • 12-03-2009 17:38 W odpowiedzi na

• marysiaki
    • Brak oceny
    • Data dołączenia12-03-2009
    • Posty2
    • Punkty10

Witam. Nagle pojawił się w mojej grze problem ze sterowaniem ( pomimo, że gra działała prawidłowo od ponad miesiąca). Mimo, że ustawienia nie były zmieniane sterowanie gry może odbywać się teraz wyłącznie za pomocą myszy i klawiatury. Po czasu wystąpienia problemu gra sterowana była wyłącznie za pomocą klawiatury. Ustawienia sterowania są zapisane wyłącznie na klawiaturę a mimo to gra jest sterowana za pomocą myszki i klawiatury. Proszę o pomoc w rozwiązaniu powyższego problemu.

• 12-11-2009 13:21 W odpowiedzi na

• samppa184
    • Brak oceny
    • Data dołączenia12-11-2009
    • Posty2
    • Punkty15

Witam.

Potrzebuje pomocy chodzi mi jak gram online i chce np. zmienic zawodnika to nie moge wejsc w pauze gry czyli nie ma takiego czegos na padzie jak ESC a klawiatura w ogóle nie działa, gdy rozgrywam w tym czasie mecz padem. POMOCY, jak to zrobic?

• 12-11-2009 15:25 W odpowiedzi na

• LucaspPOL
    • Top 25 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia11-12-2009
    • Posty97
    • Punkty810

Z reguły za pauzę na padzie odpowiada przycisk START znajdujący się w okolicach prawej gałki analogowej. Przynajmniej w grze offline nie ma z tym problemu bo nawet dzisiaj z tego korzystałem. Co do wcześniejszych kwestii to takie rzeczy jak klawiszologia zawsze były opisane w instrukcji i trudno coś więcej w tej kwestii dodać skoro problemy są tylko pojedynczymi przypadkami. Pozdrawiam.
    • Punkty za posty: 15
  • 12-12-2009 14:18 W odpowiedzi na

• samppa184
    • Brak oceny
    • Data dołączenia12-11-2009
    • Posty2
    • Punkty15

Tak ale na moim padzie nie ma przycisków za duzo i kazdy przycisk służy do czegos innego. Drugim moim problemem jak gram jest online i już wybieranie drużyn i po chwili pokazuje sie okienko gdzie mozna dokonać zmian, np. zmianę zawodników formacji. Gdy chcę zmienić np. piłkarza z innym i gdy wciskam Enter, nie zmienia mi piłkarza tylko od razu zaznacza mi, ze jestem gotów do gry.

• Punkty za posty: 5
  • 12-22-2009 15:38 W odpowiedzi na

LucaspPOL:
    takie rzeczy jak klawiszologia zawsze były opisane w instrukcji i trudno coś więcej w tej kwestii dodać skoro problemy są tylko pojedynczymi przypadkami. Pozdrawiam.

Częściowo racja, ale mój problem wykracza poza te "z instrukcji".

Grałem już jakiś czas w fifę, miałem wszystko ustawione bez problemu. Teraz pojawił się błąd (nic nie pojawia się znikąd... A jednak!) i mimo zmian dokonywanych w menu "Sterowanie" (niezależnie czy na klawiaturze padzie, czy czymkolwiek innym) żadne zmiany w grze nie zachodzą... Gdy po ich wprowadzeniu i zapisaniu wchodzę ponownie w sterowanie, to owszem wszystko jest ustawione tak jak chcę, ale gra nadal działa na domyślnych ustawieniach sterowania mimo wszelkich zmian jakich dokonuję.

• 02-25-2010 9:46 W odpowiedzi na

• DemonLemon
    • Brak oceny
    • Data dołączenia02-01-2010
    • Posty1
    • Punkty10

s1ssoko:

Witam, Posiadam pada Logitech Chillstream Gamepad PS3. Używam go na PC. Wszystko działa w najlepszym porządku jednak nie działą jedynie prawa gałka analogowa (drążek triców). Proszę o pomoc, co zrobić by analog działał w FIFA 10 na PC. ;)

Do tego nie działa mi przełączanie na bramkarza (naciśnięcie prawidłego analogu), przez co gra staje się całkowicie niegrywalna. W innych grach jest wszystko w porządku. Bardzo proszę o szybką pomoc! Chodzi o ten model: http://bigmacky.files.wordpress.com/2008/03/2b.jpg

Witam!

Czy poradziłeś już sobie z problemem, o którym pisałeś? Mam identycznego pada i z chęcią użyłbym ten prawy drążek do tricków. ;-) Jeśli masz jakąś konfigurację (zestawy zer? i jedynek? w pliku konfiguracyjnym), to podeślij proszę na adres: demko () poczta . fm

Z góry dziękuję

• 03-15-2010 18:10 W odpowiedzi na

• Pex94PL
    • Brak oceny
    • Data dołączenia03-06-2009
    • Posty4
    • Punkty15

Witam mam taki problem że mam FIFA 10 od początku jak wyszła i pół roku nie miałem żadnych problemów a teraz nawiną się taki problem że jak mam ustawiony sprint na W i chcę biec w lewo to zawodnik mi się zatrzymuje i nie chce w ogole sie ruszyć a w inne strony to wszystko działo tylko jak dusze W czyli sprint i strzałke w lewo to nie chce mi biec piłkarz. Ma może ktoś rozwiązanie na takie coś ?? PS próbowałem odinstalowywać gre i jest tak samo.

Strona 1 z 1 (9 pozycje)