[FIFA.WC] FIFA World Cup 2010

Ostatni post: 07-10-2010 20:55, autor: hrKrasinski. Odpowiedzi: 11.
Strona 1 z 1 (12 pozycje)
Rozmieść posty: Wstecz Dalej
  • 11-16-2009 18:45

• Vogeli
    • Brak oceny
    • Data dołączenia10-11-2008
    • Posty3
    • Punkty20

Czy EA planuje wydać grę o Mistrzostwach Świata? :P

• Punkty za posty: 10
  • 11-17-2009 15:17 W odpowiedzi na

• LucaspPOL
    • Top 25 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia11-12-2009
    • Posty121
    • Punkty1 030

Re: [FIFA.WC] FIFA World Cup 2010

Tak, EA Sports planuje takową grę. Informacja na ten temat jest widoczna w FAQ.

• 12-10-2009 13:33 W odpowiedzi na

• Vogeli
    • Brak oceny
    • Data dołączenia10-11-2008
    • Posty3
    • Punkty20

Wiem że EA planuje wydać ową grę, ale mam dwa pytania: 

1. Kiedy można spodziewać się oficjalnej zapowiedzi (tzn. oficjalne potwierdzenie, screeny jakieś zwiastuny)

2. I czy gra standardowo wyjdzie z kwietniu? :) 

• 12-10-2009 22:40 W odpowiedzi na

• LucaspPOL
    • Posty121
    • Punkty1 030

Kolejny raz apeluję by nie zakładać nowego wątku na forum skoro istnieje już jeden na dany temat. Następnym razem taki wątek zostanie usunięty zgodnie z regulaminem działu i forum. Co do samych pytań... póki co nie ma żadnych bliższych informacji na temat samej gry.
  • 01-28-2010 13:10 W odpowiedzi na

• radekskr
    • Brak oceny
    • Data dołączenia01-28-2010
    • Posty1
    • Punkty10

Jakie macie oczekiwania? Co sądzicie o tym, że EA nie potwierdziła wydania gry w wersji PC?
  • 01-28-2010 21:32 W odpowiedzi na

• Jacenty14
    • Brak oceny
    • Data dołączenia01-28-2010
    • Posty1
    • Punkty10

To jest szczyt chamstwa. Tyle wydaję na tą grę co roku na PC a teraz poczciwe EA nie chcę zrobić gry na poczciwego PC, która wychodzi co 4 lata. Czyli co FIFA 11, też tylko na konsole? Żenada...

• 03-18-2010 9:59 W odpowiedzi na

• SheyderPL
    • Brak oceny
    • Data dołączenia03-18-2010
    • Posty2
    • Punkty20

A ja sądze ze FIFA WC 2010 nie wyjdzie jednak na PC niestety ale tez pewny nie jestem. Moze bedzie tak jak z GTA 4 praktycznie do samego końca nie bylo wiadomo czy zostanie wydana wersja PC ostatecznie została wydana później. Nie wiem moze tez jednak nie wyjdzie, nie jestem do tego przekonany. Swoją drogą robią poważny błąd nie wydając tej gry na PC a z drugiej strony nie. Ponieważ przeważnie w innych krajach, nie mówie tu o Polsce, do gier używa sie konsoli np. Xbox 360. Nie wydaje mi sie zeby 3-rdzeniowy procesor IBM PowerPC Xenon był wydajniejszy od planowanych w niedługiej przyszłosci (jeszcze 3-6 miesiecy) Inteli I9 z 6 rdzeniami o minimalym taktowaniu identycznym jak w wypadku procesora IBM. Równiez nie wydaje mi sie ze układ graficzy 512 MB DDR3 od z tego co mi wiadomo firmy ATI był wydajniejszy od nowej 6GB GDDR5 grafiki od nVidi która ma wyjść również w niedługim czasie. Pamięc RAM równiez jest wolniejsza lecz oprogramowanie Xbox wyprzedza o lata świetlne oprogramowanie dla PC troche pracy z oprogramowanie i zgodnoscią i zgraniem ze sobą wszystkich czesci w PC i wróci najlepsza konsola. Wiadome też jest, ze Xbox 360 sprzedał sie w 30 milionach egzemplarzy PS3 równiez a komputerów PC gdzies kiedys czytalem ze jest około 2 miliardów na cały świat wiec nie mówcie ze EA zarobi wieksza kase na grach na konsole niz na grach na PC. Niby na PC moze sprzeda sie niej egzemplarzy niz ilosc komputerów. Raczej nie niby tylko na pewno bo a to za słaby komputer a to komputer w biurze a to "pirata sobie zassam z torrentów" ale k... na konsole tez nie kazdy kupi bo ktos nie lubi fify albo ktos przerobi konsole i tez pirata ściągnie. Ja osobiście nie kupie konsoli bo zajmuje sie Informatyką wiec PC mi potrzebny, mam dobrego kompa i jezeli juz tak bardzo chce poczuc sie ze gram na konsoli podczepiam sie pod TV, podczepiam do skrzyni pada i gram. Wiem ze za tą wyczerpującą odpowiedż spotkam sie z krytyką osob które preferuja konsole wiec powiem tyle jak odpalisz DSJ na xbox ps3 psp wii albo innej konsoli przyznam racje ze PC jest gorszy a jak narazie to na pc odpalisz wszystko bo i masz emulatory i grono ludzi którzy przerobią ci gre z konsoli na pc a na np xbox odpalisz to co przeznaczone dla xbox nie odpalisz gier z PS lub nintendo.

• Punkty za posty: 20
  • 03-18-2010 16:06 W odpowiedzi na

• LucaspPOL
    • Posty121
    • Punkty1 030

To że gry FIFA World Cup 2010 nie będzie na PC to już jest pewne od kilku ładnych tygodni. Niestety taka decyzja zapadła i nic się z nią nie zrobi.

SheyderPL, zamiast przepraszać za błędy i usprawiedliwiać się 24 godzinami przy komputerze, weź słownik do ręki. Bo takich błędów to nie robi się nawet po 48 godzinach. Po tym co pierwotnie napisałeś to ciężko uwierzyć w to, że zajmujesz się zawodowo informatyką. Wyrazy w stylu "muwie", "egzęplaży" to raczej gruba przesada...
    • Punkty za posty: 5
  • 03-18-2010 16:50 W odpowiedzi na

• DjSebaPL
    • Top 10 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia01-15-2010
    • Lublin
    • Posty539
    • Punkty4 190

SheyderPL:
    na konsole tez nie kazdy kupi bo ktos nie lubi fify albo ktos przerobi konsole

Na PC jest podobna sytuacja, a nawet jeszcze gorsza, chyba każdy wie dlaczego. Co do procesorów w konsolach, są to procesory 128bitowe i jak narazie takiej technologi na PC nie ma, dlatego konsole tak wyprzedzają technicznie PC'ty, nie mam konsoli co nieznaczy że muszę ją potępiać.Jedne gry wychodzą tylko na PC, a inne tylko na konsole i tak będzie zawsze. O ile konsole nie przejmą rynku gier i wyjdzie na to, że tylko nieliczne tytuły będą wydawane na PC i to z dużym opóźnieniem. Jeżeli nie ta Fifa to inna, więc trzeba tylko czekać. Pozdrawiam

• 05-09-2010 0:59 W odpowiedzi na

Sądzisz, że IBM Xenon, IBM "Cell Processor" PowerPC-base i IBM Broadway to procesory 128-bitowe? Totalna bzdura. Już przy konsolach Sega Dreamcast i Sony Playstation 2 pojawiło się tajemnicze "128-bit", w rzeczywistości to są konsole 64-bitowe. Mylisz pojęcia.

Nintendo Wii posiada nawet procesor 32-bitowy (ale jazda, co?) Cool Istnieje kilka rzeczy, z którymi możesz mylić pojęcie "procesor 128-bitowy" (eksperymentalnie powstał, ale żadne mikroprocesory w maszynkach do grania ani te na półkach w sklepach komputerowych nie są 128-bitowe. Widziałeś jakąś aplikację 128-bitową? Na pewno to nie jest np. 2010 FIFA World Cup South America. Najprawdopodobniej mówisz o instrukcjach SIMD. Większość nowych procesorów posiada 128-bitowe.

Tak naprawdę, gdyby porównać np. komputer klasy średniej wyższej kupiony kilka miesięcy temu, to biłby na głowę nawet X360.

Nie, procesor to nie jest problem, żeby wydać 2010 FIFA World Cup na PC. Problem jest w EA.

SheyderPL:
    Równiez nie wydaje mi sie ze układ graficzy 512 MB DDR3 od z tego co mi wiadomo firmy ATI był wydajniejszy od nowej 6GB GDDR5 grafiki od nVidi

To nie jest układ graficzny. To jest głowna pamięć konsoli, zarówno grafika i dźwięk korzystają także z tej pamięci. W rzeczywistości GDDR3 wcale różni się wiele od bazowego DDR2 (GDDR3 w ogóle nie jest powiązane z DDR3), zmieniono system chłodzenia, zarządzania energią między innymi i to by było na tyle.

• 06-22-2010 13:32 W odpowiedzi na

• BadWitu
    • Top 500 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia04-06-2010
    • Łódź
    • Posty8
    • Punkty25

SheyderPL:

Wiadome też jest, ze Xbox 360 sprzedał sie w 30 milionach egzemplarzy PS3 równiez a komputerów PC gdzies kiedys czytalem ze jest około 2 miliardów na cały świat wiec nie mówcie ze EA zarobi wieksza kase na grach na konsole niz na grach na PC.

SheyderPL masz trochę racji ale z tych 2 miliardów PC'ów zostaje 10 milionów bo :

1.Nie każdy ma dobrego kompa .

2.Nie każdy kupi daną gre po premierze jest pełno piratów w necie.

3. Przeliczając konsola jest tańsza od PC'ów np.XBOX360 800 zł PS3 1300 za dobrego PC zapłacisz około 2500 bez monitora a do konsoli go nie potrzebujesz.

To i to przynosi takie same zyski jak na razie . 

• 07-10-2010 20:55 W odpowiedzi na

Hej EA !

Zwracam się do Was jako do firmy... po raz pierwszy chyba nie jestem zadowolony z tego co zrobiliście, a raczej czego nie zrobiliście... Otóż nie ma World Cup 2010 na PC !!!! Zgroza!!!! Nie ma NHL 10 na PC Zgroza!!!! I od kilku lat czekam Czy wydacie Boks na PC, bez szans widzę... Zawiodłem się na Was drogie EA, sromotnie!!!! Z jednej strony piszecie coś takiego: " Popularność gier na PC Adresaci gier komputerowych to niezwykle szeroka grupa odbiorców, obejmująca również osoby, które nie są na tyle zaangażowane w granie, aby specjalnie w tym celu nabyć konsolę. Na świecie jest ponad miliard komputerów osobistych, nie powinno więc dziwić, że gry na PC mają tak wielu zwolenników." - to cytat z Waszej strony... Po czym olewacie ten miliard ciepłym strumieniem i przy okazji własny kilku miliardowy zarobek!!! Głupota, czy co innego? Moim skromnym zdaniem daliście po prostu d.... y!!! Jakby powiedział ktoś z młodzieży... kontakt z Wami przez stronę też już jest zerowy, pozostało mi forum, gdzie mój wpis i tak pewnie pozostanie bez echa z Waszej drogie EA strony... Wyrażam głębokie ubolewanie i żal, że tak potraktowano niegodziwie użytkowników PC - nie każdy chce i musi kupować PSP, Xboxy etc.... - choć raczej nie ja je powinienem wyrażać... mam nadzieję, że World Cup 2014 Brasil pokaze się na PC... Pozdrawiam. hrabia

Strona 1 z 1 (12 pozycje)