[FIFA.10] Problemy z grą online, cd-key (temat zbiorczy)

Ostatni post: 05-31-2010 11:33, autor: Lukass19_90. Odpowiedzi: 70.
Strona 4 z 5 (71 pozycje) < Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej >
Rozmieść posty: Wstecz Dalej
  • 12-29-2009 17:44 W odpowiedzi na

• trewor26
    • Brak oceny
    • Data dołączenia12-29-2009
    • Posty1
    • Punkty10

Re: [FIFA.10] Problemy z grą online, cd-key (temat zbiorczy)

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Witam

Mój problem polega na tym że gra jest zainstalowana wszystko jest ok zalogowana online tez z powodzeniem i tu zaczynają się problemy. Wybieram tryb gry gra online wchodzimy łączy z serwerem wyświetla się menu. Dla przykładu wybieramy szybki mecz jesteśmy w menu meczu mamy przeciwnika wybieramy kolor stroju, naciskamy gotowe i zaczyna się dramat raz na 10 wyskakuje nam menu wyboru czym sterujemy ale najczęściej myśli jakieś 2 - 3 minuty i wracamy do menu gry online. Czasami zdarza się że wyskoczy wybór czym sterujemy, przechodzimy do taktyki  naciskamy gotowe i wtedy gara wyłącza się i powrót do pulpitu nawet jej nie mamy zwiniętej na pasku, ale to bardzo rzadko. Tak samo dzieje się jeśli ja utworzę sesję.

Jakie macie pomysły co byście poradzili ??

• Punkty za posty: 10
  • 12-30-2009 23:41 W odpowiedzi na

JA DOSTAŁEM TAKIE DOPOWIEDZI Z CENTRUM POMOCY: 

Witam serdecznie,
    Dziękujemy za kontakt z Centrum Pomocy Technicznej Electronic Arts.

1). Jeżeli Pana komputer jest chroniony przez zaporę, należy otworzyć następujące porty TCP/IP dla połączeń wychodzących:

HTTP 80 TCP/IP
    HTTPS 443 TCP/IP
    Roomsvr 30440-30449 TCP/IP

Ponadto następujące porty UDP muszą być otwarte w obu kierunkach (ruch wychodzący i przychodzący):

Połączenie bezpośrednie 3659 UDP
    Pakiety gry 3658 UDP
    Pasek wiadomości 9570 UDP
    2). Jeśli posiada Pan system operacyjny Windows Vista, XP proszę uruchomić Menadżera zadań (Wciskając "Ctrl + Alt + Delete") w zakładce APLIKACJE, włącz wszystkie uruchomione aplikacje (pojedynczo), natomiast w zakładce PROCESY wyłącz wszystkie procesy które nie są oznaczone jako SYSTEM, USŁUGA LOKALNA, USŁUGA SIECIOWA oraz procesy o nazwie Explorer.exe i TaskMgr.exe

3). Problem z nawiązaniem połączenia może powodować, nadmierne obciążenie łącza, programy typu adware czy spyware, zapora sieciowa, antywirus itp. Dlatego proszę wyłączyć wszelkie programy, które mogą obciążać łącze oraz firewall. Proszę przeskanować również komputer w poszukiwaniu spyware oraz adware (np. darmowy antywirus: http://www.free-av.com/ , darmowe narzędzie do usuwaniaadware: http://www.lavasoftusa.com/products/ad_aware_free.php ,darmowy program do usuwania spyware: http://www.safer-networking.org/pl/mirrors/index.html )

Pozdrawiam.

................................................................................................................................................................

Witam ponownie, niestety podane wskazówki nie sprawdziły się. Nie mam obciążonej sieci na testach łącze wypada bardzo dobrze, scanowanie komputera w poszukiwaniu spyware oraz adware nie dało znaczących rezultatów.Porty oczywiście mam otwarte. Przeinstalowałem grę ponownie.
    Problem ciągle jest ten sam z graniem online. Połączenie jest raz na 10 i to jak hostuje przeciwnik
    Zapytam inaczej: jakie inne ustawienia musze miec na swoim komputerze (Windows XP) od ustawień jakie były do FIFA 09 bo ta działała bez problemów.

.............................................................................................................................................................................................

Witam serdecznie,
    Drogi użytkowniku gry FIFA
    Przykro nam z powodu otrzymywanych wiadomości, że nadal masz trudności z grą w trybie on-line.
    Możesz być pewien, że ekipa gry FIFA pragnie zapewnić ci satysfakcjonujące wrażenie z rozgrywki online, dlatego zespół pracował ciężko by usprawnić rozgrywkę w tym trybie dla każdego z was. Niestety nadal otrzymujemy powiadomienia od graczy, którzy nie mogą grać on-line. W przypadku jeżeli skonfigurowałeś prawidłowo router oraz zaporę sieciową i otworzyłeś potrzebne porty, niestety z przykrością musimy stwierdzić, iż nie mamy dalszych pomysłów jak rozwiązać ten problem. Prosimy o zrozumienie faktu, że w świecie komputerów (PC może istnieć bardzo wiele różnych konfiguracji jeśli chodzi o sprzęt oraz oprogramowanie), zawsze może istnieć komponent powodujący błąd nie rozpoznany przez pomoc techniczną.

Niektórzy użytkownicy zamieścili na forum taką poradę:

Jeżeli podczas próby logowania do trybu on-line napotykasz komunikat o błędzie FIFA 10, najpierw spróbuj odegrać kilka meczy w trybie dla jednego gracza offline. Następnie spróbuj wejść do trybu online.

Niestety jeżeli chodzi o inne porady zamieszczane na forach, to musimy Cię uprzedzić, że wykonujesz je na swoje własne ryzyko. Oficjalne forum można odnaleźć tutaj: http://forum.ea.pl/58.aspx. Pozdrawiam.

........................................................................................

• 01-02-2010 10:10 W odpowiedzi na

• ArexxPol
    • Top 100 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia10-07-2009
    • Posty26
    • Punkty120

Jednym słowem wszystkim wciskają jeden i ten sam kit i widzę,że nie maja zamiaru nic w tym kierunku zrobić dlatego FIFA 10 to SZIT!!!

• 01-03-2010 22:32 W odpowiedzi na

To wysyłanie z automatu odpowiedzi to brak szacunku dla graczy...

• 01-11-2010 12:00 W odpowiedzi na

• danik1988
    • Brak oceny
    • Data dołączenia01-10-2010
    • Posty2
    • Punkty20

Witam. Jestem tu nowy i mam do was pytanie. Kupiłem wczoraj FIFA 10 i przy próbie gry przez siec wyskakuje mi komunikat "W tej chwili serwery EA są niedostępne. Spróbuj ponownie później". Szlag mnie już trafia z tym i bardzo proszę o pomoc jak z tym się poradzić. Z góry dziękuję.
  • 01-11-2010 21:18 W odpowiedzi na

• gadas
    • Top 500 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia12-31-2009
    • Posty7
    • Punkty55

A masz wyłączony firewall i antyvirus?

Intel Core 2 Duo, ATI Radeon 4650, Windows 7 Home Premium, Fifa 10.
  • 01-11-2010 23:52 W odpowiedzi na

• danik1988
    • Brak oceny
    • Data dołączenia01-10-2010
    • Posty2
    • Punkty20

gadas:

A masz wyłączony firewall i antyvirus?

Ale mnie chodzi o ps3 sorki ze nie napisalem. np. na 09 podlaczylem kabel z modemu do konsoli i juz gralem, a teraz robie to samo i mam takie cos ;/
  • 01-13-2010 16:03 W odpowiedzi na

Mam problem z grą online który jest już powszechnie znany, wpisuje klucz gry loguję się (mam oryginalną wersje)i pojawia się taki komunikat - wprowadzony klucz CD jest przypisany do innego konta. Możesz się zalogować za pomocą danych konta, do którego został wcześniej przypisany ten klucz. Gra jest oryginalna jestem zajerestrowany w EA, do pomocy technicznej napisałem już dwa meile i nic, żadnego odzewu. Nie po to zapłaciłem te prawie 100zł żeby teraz nie móc pograć online, bo dla trybu online zakupiłem tą grę. Czyżby totalna olewka ze strony pomocy technicznej, i co ja mam teraz zrobić może zarządać zwrotu pieniędzy za tą grę. Może administrator albo moderator tego forum zadziałają w tej sprawie, bo ja już mocno zawiodłem się, proszę o pomoc w tej sprawie, pozdrawiam.
  • 01-13-2010 22:19 W odpowiedzi na

Na stronie pomocy technicznej znajdziesz numer kontaktowy z pomoca techniczna. Zreszta tu na forum tez zostal podany. Jezeli nie pomaga wysylanie emaili to zadzwon do nich jezeli trafisz na kogos kto bedzie kompetetny to podejrzewam ze rozwiaze ten problem w kilka godzin. A co do zwrotu pieniedzy nie licz na to bo jak zwykle splawia Cie jakims glupim tekstem ze to twoja winna ze gra nie chodzi, itp.

• 01-22-2010 15:28 W odpowiedzi na

• przemo5
    • Top 500 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia02-14-2009
    • Posty9
    • Punkty30

Po zainstalowaniu na nowo gry pc FIFA 10 włączyłem tryb online i wyrzuciło mnie do windowsa gdzie pojawił się komunikat SKAppStart Failed. Wcześniej mi tryb online działał prawidłowo choć także czasami wyrzucało mnie do windowsa ale nie pamiętam treści komunikatów. Co mam zrobić aby wsyztko było prawidłowo i aby ten komunikat więcej się nie pojawiał ?

• 01-22-2010 15:45 W odpowiedzi na

• DjSebaPL
    • Top 10 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia01-15-2010
    • Lublin
    • Posty539
    • Punkty4 185

Witam, najpierw poleciłbym użyć opcji "Szukaj" ponieważ temat z problemem który opisałeś już istnieje tutaj: http://forum.ea.pl/t/3876.aspx. Pozdrawiam

• Punkty za posty: 15
  • 01-25-2010 21:10 W odpowiedzi na

• Arcadio_Morello
    • Brak oceny
    • Data dołączenia01-25-2010
    • Skawina (Małopolska)
    • Posty3
    • Punkty25

Witam. Mam problem. Podczas próby grania w trybie online włącza mi się komunikat o błędzie Fifa.exe i ten komunikat wyświetla mi się tylko podczas próby grania online. Czy wie ktoś w czym tkwi problem?

Z góry dziękuje za pomoc :).

• Punkty za posty: 5
  • 01-25-2010 22:15 W odpowiedzi na

• DjSebaPL
    • Top 10 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia01-15-2010
    • Lublin
    • Posty539
    • Punkty4 185

Witaj, czy gra jest spatchowana? I czy przeinstalowanie gry nie pomaga rozwiązać problemu? Spróbuj też wyłączyć zapore systemową i antywirus. Pozdrawiam

• Punkty za posty: 5
  • 01-25-2010 23:36 W odpowiedzi na

• Arcadio_Morello
    • Brak oceny
    • Data dołączenia01-25-2010
    • Skawina (Małopolska)
    • Posty3
    • Punkty25

Zapora systemowa i antywirus nie blokują gry, bo FIFA 10 razem z EADM jest dodana do wyjątków. Gra nie jest spatchowana. Sprubuje przeinstalować. Mam nadzieje, że to pomoże :).

Niestety po przeinstalowaniu gry pojawia się ten sam problem...Sad. Gra jest orygnalna... Czy FIFA 09 może kolidować z FIFĄ 10? Bo obie gry mam zainstalowane... Wie ktoś w czym tkwi problem? Proszę o pomoc... bo ja już sam nie wiem co może być przyczyną występowania takiego błędu. Ani wirusów nie mam, zapora systemowa ani Kaspersky nie blokują gry bo gra włącznie z EADM jest dodana do wyjątków.

• 02-10-2010 19:32 W odpowiedzi na

• Toshiba_28
    • Brak oceny
    • Data dołączenia02-10-2010
    • Posty1
    • Punkty10

Mam problem z gra FIFA10, gra uruchamia sie normalnie, logowanie rowniez jest ok, natomiast problem polega na graniu online, a raczej na jego braku, gdy wchodze na online i wybiore juz sobie jakiegos gracza z kim chcialbym zagrac, to nie moge sie z nim polaczyc i po chwili wyskakuje komunikat "Ta sesja gry nie jest juz dostepna" i tak jest za kazdym razem, jesli ktos mial juz taki przypadek to prosze o pomoc. W komputerze mam zainstalowany system Vista, wyczytalem, ze problemem moze byc firewall, wiec wszedlem w opcje i zaznaczylem "v" przy FIFA10 ale dalej to samo...

Strona 4 z 5 (71 pozycje) < Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej >