[FIFA.10] Problemy z grafiką/muzyką gry (temat zbiorczy)

Ostatni post: 12-01-2009 9:19, autor: LucaspPOL. Odpowiedzi: 3.
Strona 1 z 1 (4 pozycje)
Rozmieść posty: Wstecz Dalej
  • 11-18-2009 7:53

Mam następujący problem. przy próbie włączenia gry FIFA 10 pojawia się komunikat: "Fifa 10 does not support you graphic card. Please use the Readme file to check if you graphic card is in supported graphic card list". Sprawdziłem Readme file i moja karta graficzna (ATI Mobility Radeon 9200) jest na tej liście. Ze strony HP ściągnąłem najnowsze sterowniki do karty graficznej i dalej bez efektu. Nie mogłem zainstalować sterownika karty ze strony ATI.

Bardzo proszę o wskazówki.

sikor212121

• Punkty za posty: 10
  • 11-18-2009 15:43 W odpowiedzi na

• LucaspPOL
    • Top 25 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia11-12-2009
    • Posty97
    • Punkty810

Generalnie większość gier nie lubi się z kartami w wersji mobilnej, jeżeli jednak karta znajduje się na liście wspieranych chipsetów, polecam kontakt z pomocą techniczną EA. Możliwe, że po prostu jest jakieś przekłamanie w pliku readme. Jeśli okaże się, że ta karta jest wspierana, wówczas pozostaje ponowna próba instalacji sterowników karty oraz ewentualnie aktualnej wersji DirectX, względnie interwencja u samego producenta laptopa tj. HP.

Pozdrawiam.

• 11-30-2009 22:18 W odpowiedzi na

Re: [FIFA.10] Problemy z grafiką/muzyką gry (temat zbiorczy)

Gram w FIFA 10 i po jakimś czasie (zazwyczaj koło 60min meczu po 8min połowa) gra zaczyna dosłownie klatkowac jak by FPSy spadły do 1. Trwa to przez około 10sec po czym gra odzyskuje płynność. Mam Windows 7 i tło pulpitu zmienia się co 10sec (nie wiem czy to ma związek). Proszę o poradę co może być przyczyną. Dodam tylko, że mam zainstalowane najnowsze sterowniki oraz mój komputer spełnia, a nawet wykracza poza ustawienia zalecane.

• 12-01-2009 9:19 W odpowiedzi na

• LucaspPOL
    • Top 25 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia11-12-2009
    • Posty97
    • Punkty810

Re: [FIFA.10] Problemy z grafiką/muzyką gry (temat zbiorczy)

Każdy proces w tle obciążający w jakikolwiek sposób kartę graficzną i procesor może spowodować takie objawy. Na początek sugerowałbym spróbować zagrać przy wyłączonej tej funkcji pulpitu. Powodów może być wiele. Mnie osobiście niedawno inna gra zamrażała się co jakiś czas na 4-5 sekund po czym wracała do normy. Okazało się, że to wina nieaktualnych kodeków do filmów. Musisz etapami eliminować możliwości, problemy czysto sprzętowe są raczej wątpliwe. Pozdrawiam.
    • Punkty za posty: 5
Strona 1 z 1 (4 pozycje)