[FIFA.10] Zgłaszamy błędy - wątek oficjalny

Ostatni post: 07-15-2010 15:07, autor: rafijoza. Odpowiedzi: 58.
Strona 1 z 4 (59 pozycje) 1 2 3 4 Dalej >
Rozmieść posty: Wstecz Dalej
  • 11-14-2009 8:45

• LucaspPOL
    • Top 25 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia11-12-2009
    • Posty121
    • Punkty1 030

[FIFA.10] Zgłaszamy błędy - wątek oficjalny

Witam,

Na prośbę niektórych z Was, zakładamy oficjalny temat dotyczący błędów w grze FIFA 10. Oczywiście liczymy na rzeczową i kulturalną dyskusję. Przed wpisaniem się prosimy zapoznać się z zawartością tematu po to by nie dublować wątków.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.

• Punkty za posty: 45
  • 11-15-2009 19:44 W odpowiedzi na

• Soplica
    • Top 150 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia04-04-2008
    • Posty16
    • Punkty130

Re: [FIFA.10] Zgłaszamy błędy - wątek oficjalny

witam bledy w grze to ; zle dzialajacy tryb gry online ,ucieczki graczy z meczow bez zapisywania wygranej to raczej wina serwera niewiele cza zeby to naprawic ale EA ma to gdzies , nastepnie wywalanie z gry, zla grafika, zly poziom bramkarzy prawie kazdy strzal to bramka, a najwiekszy blad to jest kupowanie tej gry bo producenci tylko sie chwala a niechca przyznac ze spierniczyli to gre na calego ale juz za rok beda nas blagac i prosic zeby kupic nastepny numerek fify tak jak my ich prosimy o naprawe tej fify10, ale tu pisze oficjalnie ze ja nie kupie jak nie naprawia tej fify, sciagne z neta i bede se gral namnie juz nie zarobia
    • Punkty za posty: 10
  • 11-16-2009 8:23 W odpowiedzi na

• gygis
    • Top 75 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia10-16-2009
    • Posty33
    • Punkty195

Ta gra to jeden wielki błąd. Jest beznadziejna i spiepszona pod każdym względem.Syf nic więcej.Mamy już dość błagania o naprawienie tej gry, a nawet nikt z moderatorów i "panów" z ea nie chce powiedzieć czy i kiedy będzie patch.Mają nas w d...ie to za rok przy kolejnej edycji badziewia tak samo zrobimy z nimi jak oni z nami teraz.Jedno wielkie dziadostwo.
  • 11-16-2009 18:07 W odpowiedzi na

• kordek1988
    • Brak oceny
    • Data dołączenia10-03-2009
    • Posty3
    • Punkty10

Czesc wszystkim.Nie wiem czy tylko w mojej grze,w moim zespole jest taki blad (gram na Pc oczywiscie) ze jak idzie po prostu komputer sam na sam albo i tezw kilku na mnie na mojego bramkarza to bramkarz sam wychodzi.Nic nie dusze a bramkarz leci jak glupi na 9 -11 metr .Oczywiscie w 95% jest z tego bramka.Ustawialem juz wszystko-przestawialem na klawiaturce rozne klawisze odpowiadajace wychodzeniu bramkarzem. Ale nie wazne czy nacisne czy nie to on i tak wychodzi.Nic nie robie to wychodzi.Czy wy tez macie takie problemy? Czy idzie to jakos zmienic albo chociaz zalagodzic ta funkcje? Na forum gdzies przeczytalem ze niby jak dwa razy sie wcisnie klawisz wychodzenia to bramkarz zostanie w bramce-u mnie to nie dziala.Pozniej przeczytalem ze strzalke do tylu trzeba trzymac to tez podziala.I niby troche sie zatrzymuje ale potem znowu dostaje sprinta i biegnie. Troche mnie to denerwuje,bo co strzele bramke,to zaraz mi wladuje przeciwnik-tak jakbym nie mial tego bramkarza. Pomozcie prosze i napiszcie czy wasz bramkarz tez takie schizy ma.;(
  • 11-21-2009 0:55 W odpowiedzi na

Jeśli chodzi o ten temat to błędy są te same co w FIFA 09 i podobnym wątku... Czyli przede wszystkim ucieczki graczy, nie zaliczanie zwycięstw a i dziś pierwszy raz zdarzył mi się błąd który też był obecny w FIFA 09 i nadal go nie naprawiono mianowicie zremisowałem z kolesiem a serwer zaliczył mi to jako PORAŻKE. Krótko FIFA 10 to jeden wielki BŁĄD i nie ma się co łudzić ze nawet w FIFA 20 ktoś zrobi coś w tym kierunku by ta gra sprawiała przyjemność a nie doprowadzała do wrzenia. 
  • 11-21-2009 13:03 W odpowiedzi na

• LucaspPOL
    • Posty121
    • Punkty1 030

Temat powstał po to by wszystkie uwagi dotyczące samej gry były w jednym miejscu a nie jak wcześniej rozsiane po całym forum. Niestety ja osobiście nie mogę nic zrobić a samo EA Polska jedyne co to może to podsyłać informacje do centrali. W takiej sytuacji trudno zwalać odpowiedzialność na polski oddział bowiem nie EA Polska jest twórcą gry tylko jedynie jej dystrybutorem w naszym kraju. Następnym razem blackmen1986 waż słowa, bo takie komentarze jak pierwotna wersja powyższego na pewno nic nie zmieni. Wręcz przeciwnie... FIFA może faktycznie zniknąć z blaszaków.

Poza tym pretensje nie powinieneś mieć do mnie czy innych moderatorów oraz EA Polska a do twórców samej gry. Ja sam osobiście jestem zawiedziony tym co widze mimo, że od kilku lat zajmuje się serią FIFA. Niestety nawet w moim przypadku to już jedynie sentyment do serii i oczekiwanie, że może w końcu ktoś tam na górze Electronic Arts przestanie robić PC-owców w balona. Kolejny raz apeluję, tylko rzeczowa dyskusja i wyważone uwagi będą w tym temacie respektowane. Krytyka jest ok, pod warunkiem, że nie jest wyrażana w sposób obraźliwy. Mimo, że jestem świadomy ocen FIFA 10 i wcale mnie to nie dziwi, jednocześnie odpowiadam za ten dział i z góry informuję, że wszystkie wypowiedzi wykraczające poza kanony kulturalnej dyskusji będą usuwane. Akty agresji powinny być raczej kierowane bezpośrednio do oddziału odpowiedzialnego za produkcję wersji PC, bowiem jak już raz napisałem EA Polska jest jedynie dystrybutorem gry w Polsce i nie ma wpływu na zasadniczy jej kształt a ja tu tylko "sprzątam" i dbam o to, żeby szło cokolwiek tutaj konktretnego odszukać. Pozdrawiam.

• 11-21-2009 18:29 W odpowiedzi na

• ArexxPol
    • Top 100 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia10-07-2009
    • Posty26
    • Punkty120

LucaspPOL:
    Niestety ja osobiście nie mogę nic zrobić a samo EA Polska jedyne co to może to podsyłać informacje do centrali. W takiej sytuacji trudno zwalać odpowiedzialność na polski oddział bowiem nie EA Polska jest twórcą gry tylko jedynie jej dystrybutorem w naszym kraju.

Jeżeli jest dystrybutorem to jest odpowiedzialna równoznacznie za błędy tej gry , a przede wszystkim jak nadchodziły pierwsze uwagi na ten temat to powinni wstrzymac dystrybucje i czekać na poprawki a nie jak pijawy ciągnąć kase od ludzi a poprawki w dalszym ciągu niema . Ile idzie czekać na poprawke? Już minęlo od premiery przeszło miesiąc czasu i co w związku z tym robi EA Polska ?? dalej ciągnie kase od klientów nie informując nigdzie, że owa gra zawiera błąd, który eliminuje grę online (bynajmniej moim zdaniem najważniejszą rozgrywkę dla ,której ludzie kupuja gre). Więc jest to moim zdanie jawne NACIĄGANIE ludzi na kase!!! Więc nie gadaj mi glupot, że EA Polska nie jest odpowiedzialna za nic. Dlaczego inne podmioty gospodarcze w razie jakiejkolwiek wady, produktu wstrzymują jego dystrybucję lub wycofują ją ze sprzedaży ??

Pozdrawiam 

• 11-22-2009 0:22 W odpowiedzi na

• Soplica
    • Top 150 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia04-04-2008
    • Posty16
    • Punkty130

i to jest prawda ea Polska jest tak samo odpowiedzialna za gre tak jak ten kto ja produkuje takie mamy prawo dystrybutor sprzedawca i producent gry tak samo sa odpowiedzialni za wprowadzenie do sprzedazy zepsutego towaru a najbardziej jest smieszne to ze nadal ja sprzedaja dzis w jednym ze sklepow sprzedawca byl bardzo zdziwiony kiedy zapytalem go czemy sprzedaje zepsuty towar powiedzial ze nic o tym nie wie poprostu okradanie ludzi z pieniedzy bo wiadomo ze kazdy kupuje gre poto zeby grac w sieci a tu nie da sie grac ale ja juz mam to za soba gra odinstalowana koniec z fifa po 6 latach gry teraz zaczolem grac w pes10 i naprawde polecam sciagnac demo i sprawdzic co jest lepsze poczytac na forach o pes10 ,choc w moim sercu zawsze pozostanie fifa bo gram w nia od zawsze, 6 lat przez neta a z 10 lat wogole, to rozum mi podpowida ze czas teraz na pes to wlasnie zrobili panowie tworcy gry fifa10 zlamali mi serca zamordowali maj kochana gre zegnaj fifko .
  • 11-22-2009 13:12 W odpowiedzi na

• LucaspPOL
    • Posty121
    • Punkty1 030

Jak już napisałem wyżej polski oddział EA robi najwyraźniej tyle ile może zrobić. Poprawka i jej udostępnienie leży w gestii oddziału, który grę wyprodukował. W takiej sytuacji chyba jedyne co mogą robić to wysyłać monity do Centrali o istniejących problemach. Sami tej gry nie mają możliwości poprawić, dlatego wygląda to tak jak wygląda. Poza tym jasne, że można wycofać ze sprzedaży, ale mógłby to np zrobić sklep czy hipermarket, który jest niezależny od firmy, wycofa gre i po sprawie... Tutaj sytuacja jest chyba z goła inna bo mamy do czynienia z firmą będąca oddziałem samego producenta gry, skoro producent ma to gdzieś to co może zrobić sam oddział? Ja osobiście pomysłu nie mam... bo to że gracze PC są olewani to już nie jest kwestia tego roku tylko kilku lat... 

Jeśli chodzi o samą poprawkę to już w którymś z tematów informowałem, że z info jakie posiadam aktualnie od polskiego oddziału data wydania poprawki nie jest znana. EA Polska przekazało uwagi do centrali odpowiedzialnej za grę i nie otrzymało, żadnej wiążącej terminem odpowiedzi. Ja staram się przekazywać informacje na tyle na ile uzyskuje je od EA Polska, dlatego nie bawią mnie niektóre komentarze w których jestem traktowany jako pracownik firmy a co za tym idzie niejednokrotnie obrażany. Pozdrawiam.

• 11-22-2009 20:52 W odpowiedzi na

• tomeelee
    • Top 500 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia10-06-2009
    • Posty7
    • Punkty45

A ja napiszę jeszcze raz bo mój post został skasowany:

Problem stary jak świat "FIFA10.exe przestał działać..." czyli niemożność gry online.

Czytam sobie ja ci forum na ea.uk, gdzie wątek dotyczący tego problemu zawiera kilkaset wpisów i ktoś wpadł na pomysł, że za ten błąd odpowiada usługa "AudioSrv" w Windowsie i należy ją wyłączyć. Wchodzę więc w "Menedżera zadań" odszukuje "AudioSrv", prawy przycisk "zatrzymaj" i odmowa dostępu. Ale widzę na dole, po prawej "Usługi", tam odnajduję "Windows Audio", zatrzymuje i faktycznie "AudioSrv" zatrzymany, nie ma w systemie dźwięku i odpalam Fifę.

I co? Online, przeciwnik, zespoły, koszulki, sterowanie i jedziemy... I udało się - mecz się rozpoczyna. Działa!!! Jedank moje szczęście po kilkudziesięciu sekundach opada ponieważ CYK: Połączenie przerwane. I tak za każdym razem. Raz nawet strzeliłem bramkę i zaliczyło mi mecz wygrany.

Ma ktoś pomysł co dalej?

pzdr. tomeelee

P.S. Na linii pomocy technicznej też Pan ostatnio mi powiedział o tej usłudze "AudioSrv", więc już o tym wiedzą, i powiedział że lada chwila patch się powinien pojawić, ale kiedy to nie "znaju". A jak na ekranie powitalnym Fify wciśniemy "Szukaj uaktualnień" to na sekundkę wskakuje "PC Update coming soon" i "More information to come soon on PC updates for FIFA 10". Ech, niedoczekanie... :bomba:
    • Punkty za posty: 5
  • 11-22-2009 20:54 W odpowiedzi na

• tomeelee
    • Data dołączenia10-06-2009
    • Posty7
    • Punkty45

I jeszcze jeden post który został skasowany: 

0-1-0 co według Was to oznacza? Jeden remis? Otóż nie mylicie się...

W trybie offline oznacza to JEDNĄ PORAŻKĘ!!! Mam pytanie co za kretyn zmienił zapis na niezgodny z ogólnoświatowym standardem tego rodzaju zapisów, mianowicie powinno być:

WYGRANE - REMISY - PORAŻKI

tak jak było w FIFA 09. Pewnie jakiś informatyk musiał się wykazać przed szefem że coś udoskonalił, a tak naprawde ktoś za to powinien polecieć ze stołka. Jak można być takimi ignorantami? Wychodzi na to że w EA nie znają sie na futbolu. To smutne...

pzdr.
    tomeelee

p.s. oczywiście w trybie online zapis jest ok. Wczoraj miałem okazję sprawdzić bo nagle fifa online zaczęło działać i rozegrałem kilka meczy. Ale coby nie było za różowo dziś już nie działa - "FIFA10.exe przestał działać..." i oczywiście wyjście do Windowsa.

p.s.2 no i nie muszę mówić że nie został poprawiony błąd z FIFA 09 online czyli:
    - mecz się kończy - nie zaliczone do statystyki (wczoraj tak miałem)
    - mecz się nie kończy bo koleś wychodzi w 89 minucie - nie zaliczone do statystyki (wczoraj tak miałem)
    - mecz się kończy moją przegraną - w statystyce mam zaliczoną wygraną (oczywiście wczoraj tak miałem) - no dobra tego błędu mogą nie poprawiać, ale tylko w moją stronę ^.^

p.s.3 komentarze w grze zaczerpniete z wersji 09 (PC) - no dobra to przeboleję ale:
    - gram offline ligę, wygrywam kilka meczy pod rząd i komentator mówi że jeżeli nie poprawię swojej gry to trener pożegna się ze stanowiskiem
    - dograno kilka nowych nazwisk graczy - niestety odzywki te są dużo glośniej niż cała reszta i lipa
    - idzie akcja, fauluje gościa, ale on utrzymuje się przy piłce i komentator mówi "Nic nie było" zamiast "Przywilej korzyści" lub "Był faul, ale sędzia pozwolił grać dalej"
    i takich kwiatków nazbierałoby sie dużo.

Widać że wersja na PC to już spad zrobiony najmnieszym nakładem sił. Tylko trzeba by postawić pytanie po co wogóle ją wydawali - mogli powiedzieć: "Nowa wersja FIFA 10 tylko na PS3 i XBOX" i byłoby po kłopocie.
    Niestety muszę to napisać - FIFA10 to JEDNA PORAŻKA!!!
  • 11-23-2009 1:33 W odpowiedzi na

• KunetiX
    • Data dołączenia10-04-2009
    • Posty9
    • Punkty30

Zgadzam sie Fifa 10 na PC to jedna wielka porażka, grając w Fife na PS3 to PC jest ok 20 lat do tyłu... myślałem że coś sie zmieni ale jednak nie , jak co roku,  Dlatego była to ostatnia FIFA na PC którą kupiłem, poprostu EA naciaga nas PC-towców co roku, jesteśmy klientami 2 kategorii,poprosu żal mi dalej pisać ...

• 11-23-2009 11:44 W odpowiedzi na

Kolejny błąd to ten sam z fify 09 mianowicie pobieranie składów prawie co mecz...

• Punkty za posty: 5
  • 11-27-2009 14:50 W odpowiedzi na

• bukszpans
    • Brak oceny
    • Data dołączenia11-27-2009
    • Posty2
    • Punkty20

Więc kulturalnie zgłaszam błąd:

Witam mam problem... zakupiłem dziś FIFA 10 w sieci sklepów Empik.
    Wszystko było super zainstalowałem grę,wszedłem do niej, zalogowałem się na konto EASO z FIFY 09 co się zwykle robi,i wpisałem KOD z FIFA 10,wszystko było OK,zadowolony wszedłem w tryb gry online sciaglem aktualizacje.Niestety potem wyszedłem z EASO,patrze w głównym menu gry wylogowało mnie.No to loguję się jeszcze raz i wtedy problem,ponownie prosi o KEY do gry,wpisując go wyskakuje "Błąd.wprowadzony klucz cd jest już przypisany do innego konta.Możesz się zalogować za pomocą danych konta,do którego został przypisany klucz." Oburzyłem się strasznie! Zostałem oszukany,gdyż kod jest przypisany do konta o nicku bukszpans lub bukszpanns na oba wchodze i to samo! Proszę o pomoc!

• Punkty za posty: 20
  • 11-27-2009 15:23 W odpowiedzi na

• wyder87
    • Data dołączenia10-02-2009
    • Posty10
    • Punkty20

Największy syf jaki kiedykolwiek wyszedł. Co chwila błąd fifa10.exe. Już straciłem cierpliwość. W poniedziałek idę do Rzecznika Praw Konsumentów, żeby pomógł mi odzyskać kasę!!! To co wyprawia ea (celowo napisane z małych liter) to jest jawne oszustwo, a takie zachowania należy tępić!!!

Strona 1 z 4 (59 pozycje) 1 2 3 4 Dalej >