[FIFA.11] Wasze pomysły

Ostatni post: 07-27-2010 11:24, autor: Szakal7PL. Odpowiedzi: 235.
Strona 7 z 16 (236 pozycje) « Pierwsza ... < Wstecz 5 6 7 8 9 Dalej > ... Ostatnia »
Rozmieść posty: Wstecz Dalej
  • 01-06-2010 21:24 W odpowiedzi na

• Lampard962
    • Brak oceny
    • Data dołączenia01-06-2010
    • Posty2
    • Punkty15

Re: FIFA 11 – wasze pomysły

Ja bym chciał, żeby zawodnicy się tak szybko nie męczyli, bo jak gram polskim zespołem to po paru meczach już biegają truchtem. Chciałbym również aby trudniejszy był poziom gry, bo np ja na poziomie legendarnym wygrywam z Interem Mediolan 7:0 to już lekka przesada(mowa o wersji na PC). Fajnie by jeszcze było jakby na trybunach zamiast ludzików skaczących i ubranych jednakowo to, żeby były flagi, race itp.
    • Punkty za posty: 10
  • 01-12-2010 18:54 W odpowiedzi na

• mac040495
    • Brak oceny
    • Data dołączenia11-20-2009
    • Polska,bielawa
    • Posty5
    • Punkty20

Mam pomysł co zrobić z uciekinieramiIdeaTrzeba po prostu zamiast opcji "opuść grę" dać opcję  "poddaj się" (opcja może się także przydać nowicjuszom gdy będą zbierali baty od weteranów), a gdyby stało się tak, że połączenie zostało przerwane to niech wygra ten kto ma lepszy wynik(chyba że jest remis).

• Punkty za posty: 5
  • 01-24-2010 7:19 W odpowiedzi na

• porek1754
    • Brak oceny
    • Data dołączenia01-24-2010
    • Posty1
    • Punkty5

Re: [FIFA.11] Wasze pomysły

FIFA 11 była taka jak z XBoX360 i Playstation 3 i jeszcze liga mistrzów. Niech w końcu zobaczą na fora producenci i zobaczą jakie są prośby. Gra by sie rozchodziła jak świeże bułeczki. Może byłaby lepsza na PC niż na konsole :))
  • 01-28-2010 9:00 W odpowiedzi na

Jesli chodzi o lige mistrzów i lige europejska to mozna zagrac w trybie menadzerskim. Lecz radze wybrac słabsza lige i piąc sie do góry bo satysfakcja jest o wiele lepsza. Duzo osob wybiera z górnej półki i po jednej porażce w waznym spotkaniu wylatujecie na bruk. :) Jesli chodzi o wersje na XBoxa360 to nie mam zastrzeżeń ale dobrze by było aby poprawic system fauli bo nie zawsze są one uznawane w kluczowych momentach gry.

• 01-30-2010 21:40 W odpowiedzi na

Witam

Uważam że w FIFA 11 powinna być specjalna kamera do trybu „ZG” kamera ta powinna wyglądać jak w grze Mirror Edge (widzimy wszystko oczami postaci/zawodnika) czyli powinniśmy w 100% wczuć się w grę! Powinniśmy też słyszeć głosy innych zawodników oraz jak reaguje stadion (bądźmy szczerzy w 10 nie jest to najlepiej wykonane powinny być pieśni, krzyki itp.). Bramkarze też powinni znaleźć się w trybie „ZG” wielu bramkarzy  grających w „ligach podwórkowych” byłoby zachwyconych możliwością trenowania z najlepszymi strzelcami świata (oczywiście taka kamera jak wyżej opisałem)

Całkiem nowy system MP. Tradycyjny tak jak do tej pory oraz nowy na 22 graczy również z nową kamerą „ZG” na pewno polepszy to gry walność. System MP powinien też obsługiwać treningi w minimum 2 osoby do maksymalnie 22 gdzie można by uprawiać „Freestyle” lub postrzelać wolne, karne i co tylko przyjdzie nam do głowy. Mogłaby się też pojawić opcja tworzenia toru „przeszkód” typu słupki do omijania.

Jeżeli chodzi o grafikę murawy nie mogą wyglądać jak zielona ziemia rozwałkowana na gładko niech będzie widać tą trawę jak się rusza podczas wiatrów oraz jak się niszczy podczas wślizgów, strzałów i nagłych zwrotów. Dobrze też jeżeli po wślizgu lub przewróceniu się będzie widać na stroju brud. Bramki a głównie siatki w nich też do poprawy. Trybuny też nie powalają na kolana te makiety zamiast kibiców nie są fajne niech będzie widać chociaż że mają usta i oczy że są w 3D a nie tylko duchami o grubości 1 mm niech mają trochę różniące się stroje, transparenty, szale, flagi, flary wstęgi itp. Przydałoby się więcej możliwości jeżeli chodzi o tworzenie zawodnika teraz jest nie najgorzej ale może być o wiele lepiej detale skóry typu: piegi, znamiona itp. Mięśnie, klatka piersiowa i inne tego typu detale może są to drobiazgi ale na pewno ucieszą wielu graczy.  Tworzenie klubów też jest nie najlepsze gdyż, nie można wybrać/stworzyć takiego herbu jaki nam się marzy lub strojów niech będą dostępne jakieś reklamy na koszulkach a przede wszystkim logo/herb naszego klubu niech zostanie poprawiony kolor czerwony bo to nie czerwony tylko różowy co bardzo denerwuje!

Przejdźmy do rozgrywek Mistrzostwa Świata lub Liga Mistrzów byłoby wspaniale ale jeżeli nie da się ich zrobić to chociaż niech będzie lepszy tryb Menadżera niech chociaż się tam coś innego dzieje a nie w kółko to samo od kilku lat! Dodajcie jakieś animacje z wywiadów w ogóle więcej tych wywiadów trenerzy lub menadżerowie udzielają wywiadów przed i po każdym meczu więc można się tym też trochę pobawić.

No i na koniec sędziowie ich sposób sędziowania nie raz doprowadza do szału trzeba to koniecznie poprawić! Powinny być nazwiska sędziowie powinni być odwzorowani bardzo dokładnie niech się też pojawią nowe „filmiki” przed meczem niech się na nich witają kapitanowie drużyn ze sobą i z sędziami.

Poświęciłem temu trochę czasu i mam nadzieję że to nie pójdzie na Marnę najbardziej ucieszyłaby mnie ta nowa kamera która by odwzorowywała prawdziwą grę z gwiazdami piłki nożnej oraz gra bramkarzem.

Pozdrawiam.

• Punkty za posty: 15
  • 02-01-2010 20:30 W odpowiedzi na

• vego09
    • Brak oceny
    • Data dołączenia02-01-2010
    • Posty1
    • Punkty5

ja chciałbym aby weszła opcja taka która ukazuje prawdziwą piłke oraz przede wszystkim poprawic grafike trybun i siedzących na nim to najważniejsza chciałbym aby czasem kibice sie bili na trybunach oraz by mieli świece dymne a zwycięstwo w pucharach by były puszczane serpentyny itd poprawić inteligencje piłkarzy i bramkarzy a do tego dajmy więcej zwodów na PC bo na PS jest tego więcej niż na normalnym pc też wprowadzić tryb ligi mistrzów 

• 02-01-2010 20:44 W odpowiedzi na

• kamkol
    • Brak oceny
    • Data dołączenia02-01-2010
    • Posty2
    • Punkty20

Witam!

Pierwszą rzeczą jaką chciałbym ujrzeć w nowej odsłonie FIFA to jedna wersja gry (taka sama na konsole i PC). Ludzie z EA mówią, że gdyby zrobili wersję nexgen na PC to stracili by znaczną część kupujących. Moim zdaniem 90% graczy ucieszyłoby się z takiej wersjj nowej gry.

Drugą jest rozbudowanie trybu Zostań Legendą. Ze smutkiem muszę napisać, że podobny tryb w PES jest dużo lepszy i zdecydowanie bardziej dopracowany. Mając tyle licencji ile EA rozbudowanie takiego trybu w sposób podobny do tego z PES-a przyniosłoby znaczne korzyści grze. Bardziej szczegółowo opisał to mój przedmówca i w pełni się z nim zgadzam (np. żeby można było grać w ZL jako bramkarz). No i przede wszystkim aby móc prowadzić stworzonego zawodnika przez całą karierę a nie 4 lata (jeżeli zaczyna się zawodnikiem z 1991 roku, to jego kariera powinna trwać od 18 do 35 roku życia). Wtedy ten tryb cieszyłby się większym zainteresowaniem.

Trzecią rzeczą jest oprawa. Kibice, trawa i stadiony powinny być dużo bardziej realistyczni. Taka trawa jaka jest teraz w FIFA 10 PC to jest skandal. Niby jest 3D, ale nie ma nic wspólnego z trawą jaką widzimy w rzeczywistości.

Poza tym chciałbym zobaczyć więcej realistycznie odwzorowanych twarzy (głównie polskich) i chciałbym aby wprowadzono bardziej realistyczny tryb menadżerski. Jeżeli w pierwszym sezonie gra się Realem Madryt, gra się w Super Pucharze Hiszpanii to chciałbym móc od pierwszego sezonu grać również w Pucharach Europejskich. Ogólnie TM powinien zostać dość mocno przebudowany i rozbudowany. Można by wprowadzić również jakieś turnieje reprezentacyjne. Na pewno wiele osób chciałoby zagrać w MŚ ale nie ma ich w grze. Poza tym standardowo chciałbym zobaczyć więcej licencjonowanych drużyn, zawodników, stadionów itp.

Na razie to tyle jeżeli sobie coś jeszcze przypomne to napiszę.Big Smile Pozdrawiam

• 02-07-2010 10:20 W odpowiedzi na

• denioksg
    • Brak oceny
    • Data dołączenia02-07-2010
    • Posty2
    • Punkty20

Ja bym chciał żeby w fifie 11 (na konsole) było: 1. Poprawione sędziowanie, bo żenada co jest w fifie 10 2. Przed meczem rozgrzewali się piłkarze tak jak to było chyba w fifie 2000 jak pamiętam :D:D 3. Gdy zmieniamy zawodnika on u dołu ekranu rozgrzewa się :D 4. Żeby po bramce kamera pokazywała kibiców jak się cieszą :D 5. Gdy np. zespól przegrywa 3:0 lub 4:0 a jest 80 min to kibice załamani lub wychodzą ze stadionu, fajnie jest pokazane w nba 2k10 na xboxie360 jak kibice chodzą po trybunach :D gdyby tak w fifie było xD 6. W trybie kariery np. jeżeli prowadzimy dobrze zespół i np. zdobywamy puchary zauwaza nas ktos i wybierają nas na selekcjonera reprezentacji :D 7. Wciąż za łatwo jest kupić gracza wystarczy dużo dać w premii dla gracza i już. 8. Fajnie gdyby było coś takiego jak nagroda złota piłka przedstawiona w filmiku, np. jeżeli nasz piłkarz zdobywa nagrodę pokazany filmik tak jak to jest w pes 10 9. Żeby można było rozwiązywać kontrakty z drużyną. 10. Skasować piłki EA i dać np Pumy lub więcej Nike :D 11. Oficjalne rozgrywki Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej. 12. W trybie jednego gracza, żebyśmy mieli dostęp do prawdziwych treningów np. pakujemy na siłowni lub biegamy między pachołkami na boisku ( pes 4) ;d 13. Liga rosyjska, Unibet 1 liga, liga grecka, 14. Wszyscy biegają tak samo to jest żałosne :( np. taki Brożek biega jak Messi lub Kaka no bez przesady xD ) 15. Po wygranym meczu piłkarze idą w strone swoich kibiców i dziękują im :d tak jak to robi czasem nasza reprezentacja tzn. chyba już tak nie robią 16. Po meczu np. dziennikarz rozmawia z jednym piłkarzem :D 17. Więcej nowinek np. przedstawione w formie gazety np. Niesamowite posunięcie renera Legii!! Jo zawita w Warszawie coś takiego o :D 18. Testy medyczne np. pokazane screeny podczas testów medycznych naszego swiezego zakupionego gracza :d 19. Chodzący i pokrzykujący z boku trener :D To chyba wysztko wiem że wszystkiego tego nie da sie zrobic ale te 19 punktów urozmaiciłoby grę :D
  • 02-09-2010 8:02 W odpowiedzi na

• zwodzik
    • Top 500 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia03-01-2009
    • Posty6
    • Punkty20

to co wyzej i jeszcze chciałbym zeby bramkarze mieli nowe animacje zeby vardziej sie wyciagali i poruszali lekko tak jak w prawdziwym meczu ze sa naprawde widowiskowe interwencje a nie takie banały jak teraz w fifie.
  • 02-09-2010 15:42 W odpowiedzi na

• pawkania
    • Brak oceny
    • Data dołączenia02-09-2010
    • Posty1
    • Punkty15

Wg mnie przydałoby sie dodac mozliwosc bycia trenerem reprezentacyjnym... Przydałaby sie tez mozliwosc przechodzenia z druzyny do druzyny w trybie Zostan Gwiazda.

• Punkty za posty: 15
  • 02-11-2010 8:12 W odpowiedzi na

• Szakal16
    • Top 200 – największy wkład w forum
    • Data dołączenia02-11-2010
    • Posty14
    • Punkty75

Re: FIFA 11 – wasze pomysły (Only PC)

Moim zdaniem powinny być wyeliminowane błędy, jeśli chodzi o edycję zawodników. Jeśli np. edytuję Eto'o (dajmy na to zmniejszam wiek) to komentator nie wymawia już jego nazwiska! To moim zdaniem bardzo poważny błąd. SI bramkarzy też wypadałoby poprawić. Ponadto powinny być numery i nazwiska na koszulkach inne (np. Chelsea ma nazwiska w kształcie półkola). Ogólnie gameplay powinien być lepszy oraz trudniejszy. Z FIFY 10 przeszedłm na PES-a 2010. Można by zerżnąć z KONAMI możliwości edycji (można zrobić około 40 własnych drużyn i kilkuset zawodników!!!) Natomiast w FIFE można tylko 2 drużyny i 14 zawodników... Tworzenie stałych fragmentów gry byłoby bardzo dobrą opcją. No i grafika... Efekt 3D murawy, stadion i kibice ( te dwa ostatnie to tragedia... Spójrzcie tylko na konkurencję!) Ponadto jest zbyt mało talentów w trybie managerskim (gracze mogą to zniwelować, jeśli edycja zawoników będzie działała poprawnie). Być może to nierealne, ale Liga Mistrzów z pewnością cieszyłaby oko gażdego gracza. Może powinna być opcja "Stwórz stadion" ? Czemu nie... Trener reprezentacji to też niezły pomysł. W tym wypadku można by zrobić Mistrostwa Europy, Mistrzostwa Świata, Puchar Narodów Afryki...
  • 02-11-2010 8:46 W odpowiedzi na

• Szakal16
    • Posty14
    • Punkty75

Co do online to najważniejsze, aby uciekinierzy dostawali porażki do statystyk. Giza nie powinien wyprzedzać Messiego, a Iwański nie powinien zawsze trafiać w okienko z wolnego. Stałe fragmenty gry są zbyt szybko wykonywane przez CPU. Pasek siły strzału powinien być jak w FIFA 09 (nie chodzi o kolorystykę ale o szybkość napełniania oraz na siłę (zanim napełnię pasek, gdy chcę strzelić z dystansu, to przeciwnik zabierze mi dawno piłkę). Kibice powinni wychodzić jak jest 82 min. i ich zespół przegrywa 3:0. Gra powinna być przepełniona filmikami np. gdy w trybie managerskim jest się królem strzelców to jakiś filmik ekranizujący to. Moim zdaniem powinny być też zmienione rękawiczki bramkarzy. Co do managera to nie powinno być tak, że Portsmouth i West Ham United są na czele ligi a Manchester United czy Liverpool jest 11 i 15. Co do edycji, to w PES-ie można tworzyć przeróżne stroje jest bardzo dużo możliwości, można dodawać kilka elementów (np. strój w dwa grube paski + paski na rękawach ala Nike czy Adidas + modyfikacja kołnierza). W FIFE jest dostępnych około 14 kolorów, podczas gdy w PES-ie można stworzyć własny kolor!!! Panowie z EA powinni po prostu zagrać w PES-a i nauczyć się czegoś od KONAMI. Powinna być też możliwość edycji formacji przypisanych dla drużyny np. jest formacja Real M. Chodzi o to, aby zmieniać pozycje oraz rajdy ofensywane i defensywne, nie tworząc własnej formacji (gdy np. ktoś chce zmienić tylko z PO na CPS). Jeśli zaś już ktoś tworzy kilka formacji, to one nie powinny się zlewać!!! Mam jeszcze uwagę co do Klasycznej XI... Dlaczego nie ma tam Pele, Platiniego, Maradony, Cruyff'a, Di Stefano, Lato, Mullera czy Deyny?
  • 02-11-2010 9:24 W odpowiedzi na

• Szakal16
    • Posty14
    • Punkty75

Powinna być jeszcze poprawiona animacja siatki (w PES-ie wygląda to o wiele ładniej). Gdy tworzy się zawodników, to powinna być opcja nadania im stylu gry np. Mistrz kontrataku, drybler, żelazne płuca itd. Mini face'y powinny być też automatycznie robione po stworzeniu zawodnika. Moim zdaniem przydałaby się opcja stwórz ligę i kraj. To znaczy tworzymy jakiś kraj, a w nim kilka lig. Kluby można by kopiować do tych lig. Bo np. ktoś chce zagrać Legią, ale jeśli kupi klilku światowej klasy zawodników to wygrywa każdy mecz... A tak dajmy na to kopiujemy całą angielską ekstraklasę jako ligę 1 w utworzonym kraju, a część klubów z polskiej ekstraklasy oraz z coca - cola championship tworzy drugą ligę. I tak ten kto gra Legią, może się również sprawdzić w najlepszej lidze na świecie, jeśli awansuje :). Jest problem oczywiście, no bo skoro skopiuje się te drużyny, to w trybie managerskim jest kilka takich samych drużyn. Nie wiem jeszcze jak to rozwiązać, ale chyba ważniejsze jest to, że mam jakiś pomysł :).
  • 02-11-2010 9:31 W odpowiedzi na

• Szakal16
    • Posty14
    • Punkty75

Zapomniałem jeszcze czegoś Stick out tongue. Gdy tworzymy piłkarza, to powinny być do wyboru buty Nike, Adidas czy Puma a nie jeden wzór różniący się tylko kolorem. Podobały mi się składy z fify, gdyż jest bardzo dużo piłkarzy rezerw. Kakuta, Hutchinson, Matić... Może by wprowadzić całkowicie rezerwy?
  • 02-11-2010 9:39 W odpowiedzi na

• pawelt1981
    • Brak oceny
    • Posty1
    • Punkty10

Re: [FIFA.11] Wasze pomysły

Witam! Moje pomysły: 1. Lepsza kamera - bardziej oddalona, w 09 było super w 10 nie. 2. Tryb menadżerski - oferty zatrudnienia dla menadżerów od innych klubów. 3. Tryb menadżerski - możliwość dołączenia do transferów piłkarzy (kasa + piłkarz) 4. Tryb menadżerski - zniesienie nie możliwości transferów pomiędzy odwiecznymi rywalami. 5. Tryb menadżerski - treningi, rozwój zawodnika w trakcie nich. 6. Tryb menadżerski - rozwój infrastruktury, stadion itd. 7. Tryb menadżerski - sponsorzy - możliwość zerwania kontraktu po niewykonaniu minimum planu kontraktowego. 8. Tryb menadżerski - aktualne składy drużyn młodzieżowych :) marzenia. 9. No i przede wszystkim lepszą jakość grafiki, 09 zrobiła na mnie wrażenie, i to wielkie a 10 zawiodła. 10. Murawy, bramki, sędziowie, stadiony - odświeżyć.
    Zaklasyfikowane jako:
Strona 7 z 16 (236 pozycje) « Pierwsza ... < Wstecz 5 6 7 8 9 Dalej > ... Ostatnia »