[NFS Shift] Shift Tour - czasy okrążeń z kosmosu

Ostatni post: 10-12-2009 21:37, autor: cichy79pl. Odpowiedzi: 8.
Strona 1 z 1 (9 pozycje)
Rozmieść posty: Wstecz Dalej
  • 09-29-2009 17:20

• Hikari01
    • Brak oceny
    • Data dołączenia09-29-2009
    • Posty1
    • Punkty20

[NFS Shift] Shift Tour - czasy okrążeń z kosmosu

Na wstępie od razu napiszę - nie jestem amatorem jeśli chodzi o gry wyścigowe. 3 dni temu postanowiłem zobaczyć jak wyglądają czasy z różnych miast Polski jeśli chodzi o Shift Tour, po czym zacząłem sobie sprawdzać jak mają się one do gry. Ustawiłem wyścig - Audi S4, tor Brands Hatch Indy, 10 przeciwników, te same auta. Nie minęło dużo czasu jak zauważyłem że czas 49'93 jest praktycznie niemożliwy do uzyskania. Z gazem w podłodze w każdym zakręcie, idealnymi wyjściami, lekkimi zarzuceniami tyłu wychodziło 53'80. W internecie widziałem już czas 53'40... Czas 49'93 wydawał się coraz bardziej podejrzany gdy porównałem wyniki ze wszystkich zawodów w Warszawie (inne najszybsze czasy w okolicach 54'10-54'40). Sprawdziłem więc czy nie doszło do małego przekrętu - czyli wybrania Audi RS4 do wyścigu... no i ten czas 49'93 da się wyciągnąć, z dużym trudem ale da się. To też jeszcze większe zdziwienie mnie ogarnęło gdy zobaczyłem czasy z Poznania - 3 osoby w okolicach 50 sekund. Wydaje mi się że w przypadku tych 4 osób doszło do złamania regulaminu, i liczenie tych czasów byłoby po prostu głupotą ze względu na zerowe szanse dla uczciwych graczy. Pozdrawiam
    • Punkty za posty: 20
  • 10-02-2009 21:15 W odpowiedzi na

Re: [NFS Shift] Shift Tour - czasy okrążeń z kosmosu

To samo zauwazyłem!

Jest to zwyczajne oszustwo

Osoby uczciwe, biorące udział w konkursie zgodnie z  regulaminem nie mają rzadnych szans na wygranie nagród, a szczególnie nagrody głównej, bo jeżeli to nie zostanie uregulowane, to już są pierwsze TOP3 czasy w okolicach 50 sekund.

Organizatorzy po prostu powinni coś z tym zrobić, bo jest to zwyczjne złamanie regulaminu.

W regulaminie jasno jest napisane, jakie są warunki, jaki tor, ilu przeciwnikólw i JAKI SAMOCHÓD!! AUDI S4!!

• Punkty za posty: 5
  • 10-03-2009 12:54 W odpowiedzi na

• TURISME
    • Brak oceny
    • Data dołączenia10-03-2009
    • Posty1
    • Punkty10

Witam, w 100% zgadzam sie z wypowiedziami powyżej. Przypuszczam, że piękne hostessy z Agencji Reklamowej Mat, nie rozróżniają S4 od RS4. W końcu roznica to tylko jedna literka, mały spojlerek i jakieś 100 KM różnicy w mocy silnika ;). Osobiście zaproponowałem moim znajomym z całego świata, którzy należą do czołówki w grach wyścigowych na świecie żeby spróbowali osiągnąć czas w okolicy 0:50 i każdy twierdzi, iż jest to niemożliwe. Połowa wręcz zasugerowała że chyba chodziło mi o Audi RS4 ;). Mnie najbardziej rozczarowuje fakt, iż szanująca się jak myślę firma Electronic Arts zleca takie przedsięwzięcie, jak widać, mało profesjonalnej firmie. Skreślając przez to wyłonienie najlepszego na rzecz oszustów.

Natomiast sam regulamin pisał ktoś, kto chyba dwa razy widział nfs shift na oczy. Dlaczego regulamin nie precyzuje takich rzeczy, jak wspomagacze (ABS, kontrola trakcji, stabilnosci etc.)? Następnym pominiętym elementem w regulaminie jest brak zapisu, czy można przestawiać nastawy samej kierownicy. Czy należy wnioskować, że jeśli nie ma o tym mowy w regulaminie, oznacza że jest to dozwolone?

Pozdrawiam uczciwych reacerów!!!

• Punkty za posty: 10
  • 10-03-2009 16:10 W odpowiedzi na

żal

Byłem dziś na tej imprezie zorganizowanej w Krakowie, w Galerii Krakowskiej. Pojechałem tam głównie dlatego, że chciałem zobaczyć, zagrać sobie na kierownicy. Niestety stanowisk do gry na kierownicach nie było... Były same stanowiska z padami. Cały konkurs i jazdy konkursowe odbywałe się na padach. Nie uważam się za jakiegoś mistrza kierownicy, ale też nie uważam się za słabego i na powążnie chciałem powalczyć o jakieś nagrody. Jak nie kierownica, to nawet taki zestaw składający się z bluzy i jakiś jeszcze dodatków.

Chciałbym przedstawić swoje przemyślenia na temat ragulaminu:

"1.6. Zgłoszenie uczestnictwa w Konkursie oznacza zaakceptowanie Regulaminu."

"gracze" którzy uzyskali wspaniałe czasy na poziomie 50 sekund chyba nie zapoznali się z regulaminem i można oddnieść wrażenie że piękne dziewczyny z obsługi tak samo...

"1.7 Jakiekolwiek roszczenia związane z realizacją Konkursu mogą być dochodzone wyłącznie wobec Organizatora."

byłem świadkiem jak pewnien chłopak dyskutował z dziewczynami z obsługi i z jakąś panią, która robiła fotki i była to chyba organizatorka tej zabawy lub jedną z organizatorów... mniejsza z tym, kim ona jest... chłopak ten poruszył temattych niemożliwych do uzyskania czasów, a ta pani miała na wszystko odpowiedź... chłopak do niej powiedział, że kierownica, którą wygrają posiadacze trzech najlepszych czasów jest atrakcyjną nagrodą i co poniektórzy chciali by o nią powalczyć, ale drogą uczciwą jest to nie możliwe... pani na to odpowiedziała, że ludzie tutaj przychodzą pograć dla zabawy... nie wiem jak inni, ale ja mam komputer w domu i mogę tą grę bez problemowo mieć kiedy chcę i raczej nie jechałbym 40 minut tramwajem w jedną stronę, żeby zagrać tam, jak mogę zagrać w domu...

Może ten chłopak, który rozmawiał z tą panią odezwie się na tym forum ;) miał taki plecak moro ze sobą...

"2.3 Osoba, która wypełni kartę zgłoszeniową przy udziale hostessy koordynatorki Konkursu może przystąpić do konkurencji polegającej na wzięciu udziału w wyścigu na konsoli PlayStation, zgodnie z poniższymi parametrami wyznaczonymi w grze Need For Speed SHIFT:

1. Opcja wyścigu – SZYBKI WYŚCIG
    2. 3 OKRĄŻENIA
    3. TA SAMA KLASA POJAZDÓW
    4. 10 PRZECIWNIKÓW
    5. DZIEŃ
    6. TOR – BRANDS HACH INDY
    7. AUTA SERYJNE – AUDI S4"

Nagminnie był łamany podpunkt 3. i wielu uczestników grało ze zróżnicowanymi klasami przeciwników, a nie z tą samą. No i zostaje do rozmyślania podpunkt 7., bo nie wiem czy by nawet Schumacher dał radę AUDI S4 uzyskać czas na poziomie 50 sekund.

"5.1 Organizator nie ponosi żadnej odpowiedzialności za powstałe szkody spowodowane podaniem nieprawdziwych danych, bądź innego typu nieprawidłowości leżących po stronie Uczestników."

Oczywiście, że nie ponosi odpowiedzialności... a czy ponosi odpowiedzialność za zaniedbania ze strony obsługujących dziewczyn? Zaniedbania na korzyść oszustów.

Do tej pory miałem dobre zdanie o firmie EA GAMES, ale postarali się o to sami, żeby to zdanie zmienił. Udało się wam! Gratulacje!

• 10-03-2009 17:35 W odpowiedzi na

• micro18
    • Brak oceny
    • Data dołączenia09-29-2009
    • Posty1
    • Punkty10

Witam - chlopak z plecakiem moro to ja :] - wiekszosc opisal kolega mateusz, ja od siebie chcialem jeszcze dodac ze bylem swiadkiem jak pare razy ktos krecil czas innym samochodem a panie poslusznie zapisywaly jego rezultat - np Maseratti MC12 - gosciu robi czas bodaj ze 50,0xx i oczywiscie laduje na szczycie tablicy winikow - super konkurs !! :D - sam zrobilem na tym padzie w S4 55:3xx, w RS4 51:7xx - nie jestem specjalista od jazdy na padzie - na codzien jezdze na G25 w paru ligach na simracing.pl - to mysle o czyms swiadczy - dodam tez ze w domu w S4 zrobilem czas 53:6xx.

No coz - mam nadzieje ze kiedys bedzie jakis turniej z prawdziwego zdazenia na SHIFcie bo to pierwszy NFS w ktorego jestem wstanie pograc z przyjemnoscia na kierownicy (dotychczas to glownie rFactor, GTL, Race07, iRacing itp).

Pozdrawiam.

• 10-06-2009 21:12 W odpowiedzi na

@micro18

pewnie widziałeś już czasy z Krakowa, ale podam...

1. K.Cenda - 00:49'33
    2. P.Szewczyk - 00:49'46
    3. K.Cenda - 00:50'02
    4. D.Łyczak - 00:50'22
    5. A.Knoll - 00:50'24

Pierwsze co się rzuca w oczy to dwa razy ta sama osoba... miejsce pierwsze i trzecie... osoba która to wpisywała te czasy na stronie nfs shift tour to jakiś idiota/idiotka... bo nie uwierzę w zbieg okoliczności, że były osoby o tym samym nazwisku i o tej samej pierwszej literze imienia...

Wpisywał to jakiś głupek, który pewnie nie zna regulaminu tej imprezy... nie wiem czy ktokolwiek go zna z organizatorów i dziewczyn z obsługi...

A po za tym chciałem napisać, że kiedy Ty micro18 rozmawiałeś z tymi paniami to najlepszy czas był 00:50'02 jeżeli dobrze pamiętam i panie powiedziały, że będą tego już pilnować... jak widać pilnowały tak, że ta sama osoba jest na pierwszym i trzecim miejscu...

brak słów...

jak robicie jakiś konkurs czy impreze to lepiej nie róbcie nic...

• 10-10-2009 9:44 W odpowiedzi na

Wczoraj zgłosiłem sprawę do EA Polska (telefonicznie). Zostałem poinformowany o tym, że sprawa zostanie przekazana dalej i zobaczą sobie ten temat na forum. Tylko zostałem zapytany: "Czego gracze oczekują? Może cofnięcia tych czasów?"

• 10-11-2009 9:43 W odpowiedzi na

• Milten1989
    • Brak oceny
    • Data dołączenia10-04-2009
    • Posty1
    • Punkty5

ja moge tylko potwierdzic to co zostalo napisane wyzej. bylem w krakowie i na wlasne oczy widzialem to oszustwo. dziewczyny z obslugi wiedzialy o tym i mowily tak: "co my mamy zrobic? przeciez sie na tym nie znamy" od czasu kiedy wyjasnilismy z kumplami kobietom regulamin konkursu zapowiedzialy ze od tego czasu beda juz pilnowac. tylko jak ludzie maja cos wygrac audi s4 jak ktos wczesniej jezdzil zondą?- w tym ja bo nie mialem wczesniej zriobionego czasu. osobiscie bylem w galerii okolo godziny 11 w sobote. czas jaki juz byl wykrecony to 51 sekund. zaraz pojawil sie nastepny 50sekund. musze powiedziec ze dziewczyny bardzo sie przylozyly do zapowiedzianego pilnowania skoro najlepszy wynik po niedzieli to: 00:49:46. taki czas jest niemozliwy do zrobienia audi s4. ja oczekuje od EA ze kierownice nie zostaną wyslane do oszustow. dla reszty mogliby wyslac jakies mniejsze nagrody (pocieszenia) w ramach rekompensaty za brak mozliwosci uczciwie wygrania nagrody.
  • 10-12-2009 21:37 W odpowiedzi na

• cichy79pl
    • Brak oceny
    • Data dołączenia10-12-2009
    • Posty1
    • Punkty5

Witam wszystkich! O Shift Tour dowiedzialem sie w dniu wczorajszym. Mowie sobie, ze nie jestem az taki zly w samochodowki to sprubuje. Nowa kierownic by sie jak najbardziej przydala, moj stary Logitech ma juz straszne luzy. No to przeczytalem regulamin. Faktycznie nie wiedzialem czy moge jezdzic z ABS i TC ani na jakim poziomie trudnosci, ale kit ustawilem wiec wszystko tak aby czasy byly jak najlpsze. Pierwszy przejazd - czas cos kolo 0:56. Myslalem, ze to pierwszy przejazd to uda mi sie urwac te kilka sekund. Kolejny przejazd 0:54... jest lepiej :), klejny 0:54 ... :| kolejny 0:54.. :/ 0:54 :( ...!!! Myslalem ze wyjde z siebie. Po jakiejs godzinie zszedlem na 0:53' 910. Czas 0:49 jest niewykonalny do osiagniecia tym samochodem! Przejechalem sie RS4 - pierwszy czas 0:50' 450. Stwierdzilem ze musze zobaczyc jakie bede mial czasy w ogulnym rankingu gry. Wybralem oczywiscie Zonde R bo inaczej to nie bede klasyfikowany nawet wsrod pierwszych 1000osób. Po niecalej godzinie stwierdzilem ze czas sprawdzic czasy :P. Ku mojemu zdziwieniu moj nick znalazl sie napozycji nr 7 z czasem 0:40' 720. Dlatego tez osmiele sie podtrzymac moje twierdzenie ze przejazd Audi S4 z czasem 0:49 jest niewykonalne. Mam nadzieje ze EA sie zajmie ta sprawa i jeszcze bedzie mozna powalczyc uczciwie o ten sprzet. Przy okazji mogli by sie zajac fałszywymi wynikami w rankingu generalnym, czasy przejazdu 0:00' 001 sa jak dla mnie troche malo wiarygodne(podobna sytuacja miala miejsce w rankingach Pro Street). Pozdrawiam!!!
Strona 1 z 1 (9 pozycje)