Nigdy nie lubiłem pozycji tej firmy czyli EA i gdy sie dowiedziałem ,że przejęli Westwood to już wtedy wiedziałem ,że to koniec z serią C&C .Pewnie już ci ludzie nie pracują przy nowych odsłonach C&C.
Przykład to najnowsze czesci C&C 3 i red alert 3 . Niezwykle sie zawiodłem na punkcie tych gierek . To jest właściwie strzelanka albo gra zręcznościowa ,a nie prawdziwa gra strategiczna . Do tego ta grafika w red alert 3. Tiberian 3 jest jeszcze znośnie . Powiem tak po długoletniej grze w generals bo była super czekałem niecierpliwie na nową część . Dowiedziałem sie że wyszła 3 tiberian . OD razu poleciałem do sklepu . Niestety po jej zainstalowaniu niezwykle sie zawiodłem . Nie wiedziałem wtedy jeszcze ,że to już w zasadzie nie westwood ,a EA . Pomyślałem sobie kurde co to jest ?... co to za gniot ? Zagrałem dosłownie kilka misji i żuciłem w kąt po czym odpaliłem sobie generals + skrimisch .Nastepnie red alert 3 premiera . Ja ucieszony ,że może wreszcie coś nowego i dobrego bo generals już nudził mi się po prawie 5 latach gry . Instaluje red alert 3 zaczynam grać i śmiech mnie ogarnął . Co to ku.... ma być ? To ma być kontynuacja C&C ? przecież to jest taki gniot ,że należy mi sie zwrot kasy . Przecież ta grafika to jest dla dzieciaków z przedszkola . Gra jest odpowiednikiem dzisiejszego kina z hollywood czyli gniotów takich jak transformers czy jakiś innych badziewi kręconych dla kasy i tylko kasy. W tej grze nie ma duszy tak jak w tych filmach. To totalna komercha .
Myślałem ,żę wreszcie coś nowego dodadzą do tej serii ,że jakieś nowości , wiecej jednostek , dużo wieksze mapy dla wiecej graczy ,a tutaj oni sie cofają ,bo obecnie można maksymalnie chyba 6 graczy i mapki są mniejsze. Tak wiec znów wracam do starego generalsa +zero hour .....może ściągnę sobie jakiś mod .
Nie wiem czy to robiły jakieś dzieciaki po 12 lat ? czy ta gra jest kierowana do przedszkolaków . Zero jakiegokolwiek realizmu . Generals od Westwood był o niebo lepszy i bardziej grywalny .
To jest totalna porażka moi drodzy i szkoda ,że stary dobry generals nie jest rozwijany .
Do EA games ..jesteście cieńcy !!!!! i zepsuliście tak wspaniałą serię jaką była C&C